Dan Narodne biblioteke Srbije

Narodna biblioteka Srbije obeležiće 28. februara svoj dan dodeljivanjem nagrade za najbolju knjigu u mreži javnih biblioteka Srbije za 2010. godinu.

Izvor: Tanjug
Podeli

Nagradu će uručiti ministar kulture Nebojša Bradić, a odluku žirija obrazložiće upravnik NBS Sreten Ugričić na ceremoniji koja će se održati pre podne u centralnoj čitaonici.

Biće objavljena i tradicionalna Rang-lista 25 najčitanijih knjiga u javnim bibliotekama (177), sastavljena na osnovu redovne ankete u opštinskim i gradskim bibliotekama Srbije za 2010. godinu.

Takođe, biće održana prezentacija novih onlajn servisa NBS (Centralni katalog stare i retke knjige i zbirke nove Digitalne biblioteke).

Knjige/Stripovi

Arsenijeviću i B92 nagrada NBS

Narodna biblioteka Srbije 28. februara je u okviru obeležavanja 179 godina rada, dodelila nagradu Vladimiru Arsenijeviću za roman "Predator", kao najbolju knjigu u mreži javnih biblioteka Srbije za 2010. godinu.

Knjige/Stripovi ponedeljak 28.02. 13:51 Komentara: 6

"Čitajte knjigu glasno!"

U izuzetno prijatnoj i neobičnoj atmosferi za promociju knjige, nalik na dnevnu sobu, večeras je publici u CZKD-u predstavljena drama Elfride Jelinek “Rehnic (Anđeo uništenja)”. Preporuka: “Čitajte knjigu glasno!”

Knjige/Stripovi petak 25.02. 23:03 Komentara: 1

Osnovan Samostalni sindikat pisaca

Samostalni sindikat pisaca Srbije, koji će se brinuti o statusu pisca, položaju knjige, odnosu pisaca i izdavača i položaju samostalnih umetnika, osnovan je 25. februara u Beogradu, a za predsednika sindikata izabran je Dragan Tomić.

Knjige/Stripovi petak 25.02. 17:53 Komentara: 0
strana 1 od 27 idi na stranu