Osnovan Samostalni sindikat pisaca

Samostalni sindikat pisaca Srbije, koji će se brinuti o statusu pisca, položaju knjige, odnosu pisaca i izdavača i položaju samostalnih umetnika, osnovan je 25. februara u Beogradu, a za predsednika sindikata izabran je Dragan Tomić.

Izvor: Beta
Podeli

U Samostalni sindikat pisaca Srbije pozvani su svi pisci, bez obzira na udruženja, a cilj sindikalne borbe je da se piscima omogući da naplate svoj rad, piše u saopštenju.

„Izdavači danas nikome ništa ne plaćaju, nego čak traže da se njima plati. Predstoji nam žestoka borba, uz pomoć republičkog Samostalnog sindikata“, rekao je predsednik sindikata Dragan Tomić.

On je dodao i da je sindikat protiv spajanja ministarstva kulture i ministarstva sporta.

U najužem rukovodstvu sindikata su Petar Žebeljan, Viktor B. Šećerovski, Branko Stevanović, Snežana Kutrički, Adam Puslojić i Miladin Ševarlić.

Knjige/Stripovi

Arsenijeviću i B92 nagrada NBS

Narodna biblioteka Srbije 28. februara je u okviru obeležavanja 179 godina rada, dodelila nagradu Vladimiru Arsenijeviću za roman "Predator", kao najbolju knjigu u mreži javnih biblioteka Srbije za 2010. godinu.

Knjige/Stripovi ponedeljak 28.02. 13:51 Komentara: 6

"Čitajte knjigu glasno!"

U izuzetno prijatnoj i neobičnoj atmosferi za promociju knjige, nalik na dnevnu sobu, večeras je publici u CZKD-u predstavljena drama Elfride Jelinek “Rehnic (Anđeo uništenja)”. Preporuka: “Čitajte knjigu glasno!”

Knjige/Stripovi petak 25.02. 23:03 Komentara: 1
strana 1 od 27 idi na stranu