Savremena drama u ženskom ruhu

Nova knjiga iz edicije „Savremena srpska drama“, u kojoj su sakupljeni tekstovi dramskih autorki, biće promovisana 23. februara u Udruženju književnika Srbije.

Izvor: Tanjug
Podeli

Ova, četrdeset četvrta po redu knjiga iz pomenute edicije, predstavlja kuriozitet, s obzirom na to da svaku od šest drama potpisuje neka od domaćih autorki.

U Udruženju ističu da objavljeno „žensko dramsko pismo“ svedoči o čudesnoj vitalnosti srpske dramske produkcije. Iako različite po izboru teme, tri drame namenjene deci i tri za odrasle odlikuje velika sličnosti u poetici, dramaturškim zahvatima, scenskim rešenjima, stilskim registrima i ishodima.

Knjiga će obuhvatiti drame Dragane Abramović „Zmija u nedrima“, Ane Bujić „Osnivač“, Smiljane Đorđević „Mala i noćna muzika“, Vladislave Vojnović „Deca ere kompjutera“, Jelene Popadić „Kohio“ i Mirjane Jevtić „Kafana u Njujorku“. Pogovor u ovom izdanju potpisuje Boško Suvajdžić.

Udruženje dramskih pisaca Srbije pokrenulo je ediciju „Savremena srpska drama“ 1998. godine. Svaki objavljeni dramski tekst u knjigama edicije propraćen je fotografijom pisca i kraćom bio-bibliografskom i teatorgrafskom beleškom o njemu.

Ova edicija nagrađena je priznanjem „Laza Kostić“ na novosadskom Sajmu knjiga.

strana 1 od 27 idi na stranu