Tesla zanimljiv ruskim čitaocima

Promocija ruskog izdanja romana „Posvećenik“ Željka Sarića koji je nedavno jobjavljen u Rusiji, biće održana 22. decembra u Ruskom domu u Beogradu.

Izvor: Tanjug
Podeli

Roman o Nikoli Tesli, koji je za rusko tržište objavila izdavačka kuća „Delfis“ iz Moskve predstaviće recezent za srpsko izdanje Velimir Abramović, jedan od najpoznatijih teoretičara Teslinog dela.

Dr Andrej Bazilevski, poznavalac srpske književnosti, napisao je predgovor za rusko izdanje, u kojem je knjigu definisao kao „metafizičku biografiju Nikole Tesle, napisanu u tradiciji unutrašnjeg dijaloškog monologa – predsmrtnog otkrovenja.“

„Tesla, tajanstveni genije, asketa i budući heroj srpskog nacionalnog panteona, u njujorškom hotelu u toku sedam predsmrtnih dana seća se svog života, koji nije bogat spoljnim činjenicama, nego je prvenstveno ispunjen duhovnošću“, napisao je Bazilevski.

Posvećenik“ je u Srbiji objavljen 1997. godine, a do danas je doživeo četiri izdanja. Osim ovog, Sarić je inspirisan Teslinim likom i delom objavio i roman „Nikola Tesla – kosmički genije“ (2007), koji je kao fototipsko izdanje feljtona izlazio u "Politici" tokom 2006. godine povodom 150-te godišnjice od rođenja Nikole Tesle.

Knjige/Stripovi

Biografija Konstantina Velikog

Izdavačka kuća "Evoluta", koja je edicijom "Hipatija" obogatila srpsku izdavačku scenu istoriografskim knjigama pisanim na moderan, popularan, ali stručan način, objavila je biografiju Konstantina Velikog, vizantologa Radivoja Radića.

Knjige/Stripovi utorak 30.11. 13:17 Komentara: 0

Pisci uživo: Tri lica knjige

„Pisci uživo: Tri lica knjige“ naziv je nesvakidašnje turneje na koju krajem ove jeseni kreću tri pisca, u nameri da publici kroz zajednički program na što neposredniji način približe svoje nove romane, objavljene tokom 2010. godine za tri renomirana izdavača.

Knjige/Stripovi ponedeljak 29.11. 23:21 Komentara: 0
strana 1 od 29 idi na stranu