"Domanović" dodeljen Petru Pajiću

Nagrada "Radoje Domanović" za ukupan doprinos srpskoj književnoj satiri za 2010. godinu pripala je književniku iz Beograda Petru Pajiću, saopštio je žiri na konferenciji za novinare u Ministarstvu za dijasporu.

Izvor: Tanjug
Podeli

Nagrada "Radoje Domanović" za najbolju knjigu satire objavljenu 2009. dodeljena je satiričaru iz Kragujevca Radislavu Raši Papešu i satiričaru iz Beograda Bojanu Ljubenoviću, dok je priznanje za doprinos satiri u drugim medijima (pozorište, film, TV, likovna i muzička umetnost) pripalo poznatom glumcu Velimiru Bati Živojinoviću.

Žiri je odlučio da u kategoriji "ekselencija satire" nagradu, namenjenu stranim satiričarima, dodeli Bojanu Bogdanoviću (Bosna i Hercegovina), Ganču Savovu (Bugarska) i Valeriu Butulesku (Rumunija).

O laureatima je odlučivao petočlani žiri u sastavu: predsednik Udruženja književnika Srbije Srba Ignjatović (predsednik), direktor Fonda "Radoje Domanović", književnik Radoslav Tilger i književnici Dragutin Minić Karlo, Miljurko Vukadinović i Aleksandar Čotrić.

Nagradu dodeljuju Udruženje književnika Srbije i Fond "Radoje Domanović", a generalni sponzor je kompanija "Dunav osiguranje".

Svečano uručenje priznanja biće 7. decembra u podne u Ministarstvu za dijasporu.

strana 1 od 29 idi na stranu