"Domanović" dodeljen Petru Pajiću

Nagrada "Radoje Domanović" za ukupan doprinos srpskoj književnoj satiri za 2010. godinu pripala je književniku iz Beograda Petru Pajiću, saopštio je žiri na konferenciji za novinare u Ministarstvu za dijasporu.

Izvor: Tanjug
Podeli

Nagrada "Radoje Domanović" za najbolju knjigu satire objavljenu 2009. dodeljena je satiričaru iz Kragujevca Radislavu Raši Papešu i satiričaru iz Beograda Bojanu Ljubenoviću, dok je priznanje za doprinos satiri u drugim medijima (pozorište, film, TV, likovna i muzička umetnost) pripalo poznatom glumcu Velimiru Bati Živojinoviću.

Žiri je odlučio da u kategoriji "ekselencija satire" nagradu, namenjenu stranim satiričarima, dodeli Bojanu Bogdanoviću (Bosna i Hercegovina), Ganču Savovu (Bugarska) i Valeriu Butulesku (Rumunija).

O laureatima je odlučivao petočlani žiri u sastavu: predsednik Udruženja književnika Srbije Srba Ignjatović (predsednik), direktor Fonda "Radoje Domanović", književnik Radoslav Tilger i književnici Dragutin Minić Karlo, Miljurko Vukadinović i Aleksandar Čotrić.

Nagradu dodeljuju Udruženje književnika Srbije i Fond "Radoje Domanović", a generalni sponzor je kompanija "Dunav osiguranje".

Svečano uručenje priznanja biće 7. decembra u podne u Ministarstvu za dijasporu.

Knjige/Stripovi

Biografija Konstantina Velikog

Izdavačka kuća "Evoluta", koja je edicijom "Hipatija" obogatila srpsku izdavačku scenu istoriografskim knjigama pisanim na moderan, popularan, ali stručan način, objavila je biografiju Konstantina Velikog, vizantologa Radivoja Radića.

Knjige/Stripovi utorak 30.11. 13:17 Komentara: 0

Pisci uživo: Tri lica knjige

„Pisci uživo: Tri lica knjige“ naziv je nesvakidašnje turneje na koju krajem ove jeseni kreću tri pisca, u nameri da publici kroz zajednički program na što neposredniji način približe svoje nove romane, objavljene tokom 2010. godine za tri renomirana izdavača.

Knjige/Stripovi ponedeljak 29.11. 23:21 Komentara: 0
strana 1 od 29 idi na stranu