"Supermen" prodat za milion dolara

Izdanje "Supermena" iz 1938. godine postavilo je rekord na jučerašnjoj aukciji u Njujorku kao najskuplje prodati primerak stripa.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 23.02.2010.

14:09

Default images

Redak, ali odlično očuvan primerak stripa na čijoj je naslovnoj strani prikazan Supermen kako podiže automobil pripada edicji „Action Comics“. Ovom prodajom premašen je prethodni rekord koji je takođe držalo izdanje edicije „Action Comics“ prodato za 370 000 dolara.

Aukciju je organizovao sajt www. ComicConnect.com. Jedan od suvlasnika sajta, Stephen Fishle, kazao je da je primerak ponuđen u 10:30h po lokalnom vremenu, a prodat je samo nekoliko minuta kasnije neimenovanom kolekcionaru.

John Dolmayan, bubnjar grupe System of a Down i jedan od najvećih kolekcionara stripova danas, bio je zadivljen očuvanošću primerka.

„Činjenica da je toliko star, a ipak ocenjen visokom osmicom za svoju očuvanost, dovoljno govori o njegovoj vrednosti. To je kao sveti gral među stripovima“, izjavio je Dolmayan.

Kada se prvi put našao u prodaji, primerak stripa koštao je svega 10 centi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: