Dan radio drame 2009

U utrorak, 24. marta u Kamenoj sali Radio Beograda sa početkom u 12 časova održaće se tradicionalna manifestacija Radio Beograda “Dan radio drame 2009.”

Kultura

Izvor: B92

Subota, 21.03.2009.

13:03

Default images

Ove godine biće osamdeseti put uručene nagrade najstarijeg Javnog književnog konkursa u Srbiji u kategorijama: tekst originalne radio drame, dečije radio drame, za apstrakni oblik radiofonije, dramske minijature i dokumentarne drame.

Dodeljuju se nagrade Dramskog programa Radio Beograda “Vitomir Bogić” - Plaketa za izuzetan doprinos radiofoniji, Plakete za najuspešnija radifonijska glumačka ostvarenja u 2008. godini, Povelja za doprinos radiofoniji i Povelja za najuspešnijeg mladog radiofonijskog stvaraoca u 2008. godini.

Laureatima nagrade uručuju prošlogodišnji dobitnici na manifestaciji koja će direktno biti emitovana na drugom programu Radio Beograda.

Manifestaciji će ove godine prisustvovati i direktor Kulturnog centra pri ambasadi Islamske republike Iran u Beogradu koji će uručiti nagradu Dramskom programu Radio Beograda osvojenu na festivalu “Teheran 2008.” za delo Ive Andrića “Pismo iz 1920.” u radio dramatizaciji i režiji Nađe Janjetović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: