Obama u trci za nagradu "Galaksi"

Takmičenje za britansku književnu nagradu "Galaksi" (Galaxy British Book Awards) biće ove godine dosta neizvesno imajući u vidu da se za to priznanje, između ostalih, bore predsednik SAD Barak Obama, Džoan Ketrin Rouling i Stefani Mejer.

Kultura

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 12.03.2009.

12:15

Default images

Zajedničko svim ovim kandidatima je to što su autori bestselera.

Rouling, autorka sage o dečaku čarobnjaku Hariju Poteru, konkuriše svojom poslednjom knjigom "Priče Bidla Barda" (The Tales of Beadle the Bard), Mejer sa svojom sagom "Fascinacija" (Fascination) i Obama s autobiografijom "Snovi mog oca" (Dreams of my Father).

Politički memoari prvog američkog predsednika , "Smelost nade" (Audacity of Hope), takođe su u trci za nagradu.

Nagrade "Galaksi" koje imaju velike sponzore, dodeljuju se u raznim kategorijama, među kojima su i knjige za mlade, krimi romani i drugo.

Čitaoci mobilnim telefonom mogu da skidaju izvode iz dela u trci za nagradu i glasaju za autore koji im se najviše dopadaju. Svečano uručivanje nagrada održaće se početkom aprila u Londonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: