Počinje 46. Disovo proleće

U Velikoj sali Doma kulture u Čačku, 10. marta se otvara tradicionalna kulturna manifestacija 46. Disovo proleće gostovanjem pisaca Srpskog PEN centra, javila je Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis“, koja organizuje Disovo proleće .

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 10.03.2009.

11:34

Default images

Na otvaranju, od 19 časova, u ime Srpskog PEN-centra nastupiće pisci prof. dr Mihajlo Pantić, Branko Kukić, Vasa Pavković, Duško Novaković, Milisav Savić, Gojko Božović i Slobodan Zubanović.

Čačanska biblioteka koja nosi ime velikog srpskog pesnika, saopštila je da je žiri za dodelu Disove nagrade, koji je radio u sastavu: Milutin Petrović (predsednik), prof. dr Mihajlo Pantić, Tanja Kragujević, Ljiljana Šop i Nenad Šaponja, većinom glasova odlučio da se ovo priznanje za 2009. godinu dodeli pesniku Nikoli Vujčiću iz Beograda.

U saopštenju žirija navedeno je da "snagom svoga pesničkog dara ostvarenog u raznovrsnom a celovitom poetskom opusu Nikola Vujčić se tokom poslednjih dvadesetak godina izdvojio kao osoben, prepoznatljiv i u svemu realizovan stvaralački glas".

Vujičić je do sada objavio sedam knjiga poezije od kojih se, prema mišljenju žirija, ističe upravo objavljena zbirka pesama "Zvuk tišine".

Tokom marta, aprila i maja u Čačku će, na više lokacija, biti organizovane književne vereri, promocije knjiga, izložbe i koncerti. Takođe, promocije ove mnifestacije odžaće se i u Beogradu i Kraljevu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: