Pištalo najprodavaniji i u februaru

Roman Vladimira Pištala "Tesla, portret među maskama", u izdanju zrenjaninske "Agore", ponovio je uspeh iz januara meseca i bio je najtraženija knjiga u februaru, prema anketi koju već više od pet godina svakog meseca sprovodi virtuelna Knjizara.com i koja obuhvata 19 knjižara u Srbiji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj.

Kultura

Izvor: Tanjug

Sreda, 04.03.2009.

12:30

Default images

To se moglo očekivati pošto je Pištalov roman dobio NIN-ovu nagradu krajem januara, pa je već tada izbio na prvo mesto dok u decembru nije ušao ni medju 20 najtraženijih naslova.

"Agori" je odmah posle dodele NIN-ove nagrade stiglo puno porudžbina i pokazalo se da su one bile opravdane, jer je roman o Tesli imao više poena (272) u odnosu na drugoplasirani nego što je to bio slučaj u januaru.

Romani "Lovac na zmajeve", Haleda Hoseinija i "Dovoljan razlog", Marije Jovanović, su u februaru zamenili mesta pa se Haled vratio na drugo, a Jovanovićeva je skliznula na treće mesto.

U februaru su se dve knjige "vratile" među veoma tražene, iako su objavljene pre više godina, a to su "Čitač" Bernharda Šlinka i "Ranjeni orao" Mir-Jam.

Šlinkov roman je zainteresovao kupce pošto je na FEST-u prikazan istoimeni film sa Kejt Vinslet u glavnoj ulozi, dok je roman "Ranjeni orao" ponovo bestseler otkako se emituje istoimena tv serija.

Šlink je na sedmom mestu, a Mir-Jam na jedanaestom mestu.

Početak prikazivanja filma "Sumrak", prema istoimenom romanu Stefani Majer, odrazio se na potražnju ovog romana o ljubavi mladog vampira i tinejdžerke, koji se u februaru popeo na deveto mesto dok je prethodnog meseca (januar) bio na 12.

Utisak s kraja januara, da je imejl roman Gorice Nešović i Jelice Greganović, "Priči nikad kraja", pravo izdavačko "otkriće", pokazao se kao tačan, jer je ovo delo nastavilo da se penje na listi bestselera i sada je osvanulo na četvrtom mestu, a u januaru je bio na sedmom u odnosu na osmo u decembru.

Novi roman Karla Ruisa Safona "Igra anđela" zauzeo je peto mesto, što je napredak u odnosu na osmo iz januara, a taj uspon potvrđuje da se oni koji su čitali njegov prvi roman "Senka vetra", nisu razočarali njegovim novim delom, koje može da ponovi globalni uspeh debitantskog ostvarenja.

Šesto, osmo i deseto mesto pripala su naslovima koji su bili na listi i prošlog meseca: "Hiljadu čudesnih sunaca", takođe Hoseinijev roman, "Tajna", Rhonde Bern, koja i dalje zbunjuje i privlači čitaoce i "Azbuka mog života", Mirjane Bobić-Mojsilović.

U februaru se u prvih deset nisu "plasirali" romani "Brida" Paula Koelja, "Dragulj Medine", Šeri Džons, i "Zapis duse" Ljiljane Habjanović Đurović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: