Najčitanije knjige u 2008. godini

Roman "Lovac na zmajeve" Haleda Hoseinija, u izdanju beogradske "Lagune", prema zvaničnim podacima Biblioteke grada Beograda, najčitanija je knjiga u mreži beogradskih biblioteka tokom 2008. godine.

Kultura

Izvor: Beta.

Ponedeljak, 12.01.2009.

09:00

Default images

Tokom prošle godine veoma su traženi bili i romani "Norveška šuma" Japanca Harukija Murakamija, u izdanju "Geopoetike", "Senka vetra" Karlosa Ruisa Safona, u izdanju "Čarobne knjige" i "Peto dete" nobelovke Doris Lesing, u izdanju "Agore", rečeno je na svečanosti upriličenoj povodom Dana Biblioteke grada Beograda.

Članovi beogradskih biblioteka veoma su rado čitali i Hoseinijev drugi roman "Hiljadu čudesnih sunaca", koji je, takođe, objavila "Laguna".

Na svečanosti povodom Dana Biblioteke grada Beograda dodeljene su i godišnje nagrade za najboljeg bibliotekara, knjižara, knjigovesca i izdavača.

Nagradu "Marija Ilić Agapova" dobile su Ljubica Ćorović i Jasmina Ninkov, dok su nagrade "Gligorije Vozarović" dobili knjižar Jordan Simčevski, knjigovezac Aleksandar Ćeklić i izdavačka kuća "Mono & Manjana" iz Beograda.

Pomoćnik direktora Biblioteke grada Beograda Predrag Đukić rekao je na svečanosti da je prethodna godina u mreži gradske biblioteke bila veoma uspešna jer je u biblioteke širom grada upisano oko 100.00 novih članova, nabavljeno je 110.000 novih bibliotečkih jedinica i pozajmljeno je oko dva miliona knjiga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: