Novi roman Kejva uskoro u Srbiji

Beogradska izdavačka kuća "Evro-Đunti" obezbedila je prava na objavljivanje novog romana Nika Kejva, legendarnog i harizmatičnog muzičara.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 10.01.2009.

12:00

Default images

Roman "Smrt Banija Munroa", čije je simultano objavljivanje širom sveta planirano za septembar ove godine, već je prodat u više od trideset zemalja, što ga nesumnjivo svrstava u najveći književni događaj 2009. godine.

Nik Kejv, prvenstveno poznat kao muzičar i tekstopisac, objavio je svoj debi roman "I magarica ugleda anđela" pre pune dve decenije. U međuvremenu, pored jedne od najuzbudljivijih i najneverovatnijih karijera u muzičkom svetu, Kejv je poznat i kao izuzetni tekstopisac, poeta i autor tematske muzike za više filmova i pozorišnih predstava.

S kraja osamdesetih godina prošlog veka prvi put je posetio Beograd i održao koncert u SKC-u, dok je prošlogodišnji nastup u Beogradskoj areni ostavio bez daha petnaestak hiljada prisutnih. Izdavačka kuća "Evro-Đunti" trenutno je u kontaktu s Kejvovim agentima oko eventualnog promotivnog dolaska na Beogradski sajam knjiga 2009. godine.

Slavni Irvin Velš (Trejnspoting) je među prvima pročitao rukopis: "Ukoliko su orgazmi minijaturne smrti, lako ćemo saznati putanju tragične sudbine glavnog junaka. Stavimo zajedno u neku brajtonsku krčmu Kormaka Makartija, Franca Kafku i Benija Hila, i oni bi mogli da iskrsnu s Banijem Munroom. Uprkos tome, ovaj roman je sasvim razumljivo delo jednog od najvećih i žanrovski najraznovrsnijih poeta našeg doba. Kompulzivno štivo poseduje sva obeležja Kejvovskog horora i humanosti, često tek ovlaš prikrivenih pomahnitalim, razigranim džumbusom."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: