Geopoetika najbolja između 2 sajma

Prema već tradicionalnoj anketi izveštača sa 53. beogradskog Sajma knjiga, za najboljeg izdavača između dva sajma proglašena je izdavačka kuća "Geopoetika", koja je, prema glasovima novinara, imala i najprofesionalniji odnos prema medijima.

Tanjug
Podeli

"Geopoetika" je prema glasovima 30 izveštača iz 14 redakcija pisanih i elektronskih medija iz Srbije, dobila ubedljivih 65 poena u konkurenciji za najboljeg izdavača, a 43 za najproefsionalniji odnos prema novinarima.

Ove godine su, po oceni izveštača, najbolji izdavači bili i najljubazniji prema novinarima.

Tako, drugo mesto među najboljima dele "Klio" i "Službeni glasnik" sa po 17 poena, dok je sa 14 poena na trećem mestu "Laguna".

Drugi najljubazniji izdavač je "Klio" sa 19 poena, a treći "Alnari" sa 15 poena.

Izdavačka kuća "Geopoetika" epitet najboljeg izdavača između dva sajma dobila je ubedljivo, jer je od 90 mogućih glasova osvojila 65.

Da je nagrada otišla u prave ruke svedoči i to što je pre tri dana taj izdavač dobio i nagradu sajamskog žirija kao najbolji izdavač godine.

Novinarske nagrade ove godine sastoje se od skulpture "Sreća" Jove Petijevića, grafike "Probni let" Ljubivoja Lazića i povelje.

Nagrade će biti uručene 26. oktobra u sali "Slobodan Selenić" na beogradskom Sajmu knjiga. Novinarska nagrada je ove godine dodeljena 14. put i kao i uvek do sada predstavnici sedme sile su se izjašnjavali o najboljem izdavaču između dva sajma i o onom koji je imao najprofesionalniji odnos prema medijima.

Komisija koja je utvrdila rezultate glasanja radila je u sastavu: Vojka Pajkić (Radio Beograd 202), Mira Kankaraš Trklja (Tanjug) i Dragan Bogutović (Večernje novosti).

Knjige/Stripovi

Ne verujem u sukobe civilizacija

Ovogodišnji dobitnik Nobelove nagrade za književnost, Žan-Mari Gistav Le Klezio (68) ne veruje u sukob civilizacija i smatra da su sve kulture meleske, izmešane, uključujući i zapadnu koja je, kako kaže, sačinjena od mnogobrojnih elemenata koji su stigli iz Afrike i Azije.

Knjige/Stripovi petak 31.10. 14:50 Komentara: 1

Novi stripovi Belog puta

Izdavačka kuća "Beli put" objavila je dva nova strip izdanja – remek-delo Mila Manare i Huga Prata „Indijansko leto“ i grafičku novelu Nila Gejmana „Sendmen: Preludijumi i nokturna“.

Knjige/Stripovi četvrtak 30.10. 10:01 Komentara: 0

Japan predao otvorenu knjigu Grčkoj

Na svečanosti, koja je stekla pravo da se nazove „tradicionalna", poslednjeg dana Sajma knjiga, izvršena je primopredaja Otvorene knjige koju je ambasador Japana Tadaši Nagaji predao ambasadoru Grčke Hristosu Panagopulosu.

Knjige/Stripovi ponedeljak 27.10. 00:07 Komentara: 0

Poslednji dan Sajma knjiga

Večeras u 20 sati zatvaraju se vrata 53. međunarodnog sajma knjiga, dok će se počasni gost sajma, Japan, upisati u "Otvorenu knjigu" i svečano je predati "nasledniku", Grčkoj, koja će 2009. imati tu ulogu na 54. sajmu.

Knjige/Stripovi nedelja 26.10. 10:48 Komentara: 0

Književna fešta bliži se kraju

Već tradicionalno, tokom vikenda, Beogradski međunarodni sajam knjiga je najbolje posećen, pa bi bi broj posetilaca do zatvaranja manifestacije u nedelju u 20 sati mogao da premaši 100.000, što je ipak manje nego prošle godine.

Knjige/Stripovi subota 25.10. 12:17 Komentara: 0

Prateći programi na Sajmu

Broj posetilaca na Sajmu knjiga svakoga dana sve više raste, dok se izdavači trude da obezbede "vruće" naslove, prateće programe i gostovanja uglednih gostiju, kako bi uveličali ovaj šestodnevni praznik knjige.

Knjige/Stripovi petak 24.10. 12:02 Komentara: 0
strana 1 od 14 idi na stranu