Prateći programi na Sajmu

Broj posetilaca na Sajmu knjiga svakoga dana sve više raste, dok se izdavači trude da obezbede "vruće" naslove, prateće programe i gostovanja uglednih gostiju, kako bi uveličali ovaj šestodnevni praznik knjige.

Tanjug
Podeli

Danas će biti pretstavljena "Istorija Japana ", na štandu Zavoda za udžbenike koji je objavio ovo zanimljivo dvojezično izdanje ( srpski i japanski), preuzeto iz Kodanšine "Ilustrovane enciklopedije Japana".

Ambasada Japana - zemlje počasnog gosta ovogodišnjeg Sajma - organizovala je predavanje posvećeno književnosti najpopularnijeg živog japanskog pisca Harukija Murakamija, koji je osvojio i srpske čiotaoce. Predavanje će održati prof. dr Vladislava Gordić-Petković.

U sali "Borislav Pekić" Ambasada Japana priređuje promociju knjige "Kaizen", o japanskom menadžmentu, koja otkriva tajnu ekonomskog uspeha ove zemlje.

Bivši premijer, predsednik sada opozicione DSS Vojislav Kostunica, dolazi na sajam, ali u svojstvu autora knjige "Odbrana Kosova", na štand izdavača "Filipa VIšnjića" koji je objavio ovu knjigu.

Drugi političar, aktuelni ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević, pojaviće se na štandu izdavačke kuće "Stilos art" kao autor pesničke knjige "Izvor i pritoka".

Italijanski kulturni centar organizuje tribinu "Krimi roman", na kojoj učestvuju Đanfranko di Kataldo, Đanriko Karofiljo, Danilo Penone i Masimo Karloto.

Danas će se Vudu Popaj naći na štandu "Lagune", gde će od 18,30 potpisivati "Od pojasa naniže", dok će Kornelije Bata Kovač biti na štandu "Narodne knjige" sa svojom "Falko i druge priče" (17.00 sati).

Izdavač "Tardis" organizuje posle podne žurku kojom će, na svom štandu na galeriji Hale 14 (tamo gde su štandovi knjižara sa antikvarnim knjigama), obeležiti svoj prvi rođendan.

Za one koji od Sajma knjiga očekuju da bude stecište ljudi iz izdavačko, knjižarsko, bibliotekarskih esnafa, organizovana su dva skupa. Na prvom koji počinje u 13 sati tema je "Podsticanje čitanja", dok će u 16 sati biti održan drugi godišnji susret prevodilaca i izdavača na temu "Profesionalizam u prevodilaštvu kroz profesionalizam u izdavaštvu".

Od knjiga koje stižu pravo na Sajam, pažnju zavredjuje novo esejističko-putopisno delo cenjenog autora Milete Prodanovića, "Povorka čudesa", na štandu "Evolute".

Foto: Beta

Knjige/Stripovi

Ne verujem u sukobe civilizacija

Ovogodišnji dobitnik Nobelove nagrade za književnost, Žan-Mari Gistav Le Klezio (68) ne veruje u sukob civilizacija i smatra da su sve kulture meleske, izmešane, uključujući i zapadnu koja je, kako kaže, sačinjena od mnogobrojnih elemenata koji su stigli iz Afrike i Azije.

Knjige/Stripovi petak 31.10. 14:50 Komentara: 1

Novi stripovi Belog puta

Izdavačka kuća "Beli put" objavila je dva nova strip izdanja – remek-delo Mila Manare i Huga Prata „Indijansko leto“ i grafičku novelu Nila Gejmana „Sendmen: Preludijumi i nokturna“.

Knjige/Stripovi četvrtak 30.10. 10:01 Komentara: 0

Japan predao otvorenu knjigu Grčkoj

Na svečanosti, koja je stekla pravo da se nazove „tradicionalna", poslednjeg dana Sajma knjiga, izvršena je primopredaja Otvorene knjige koju je ambasador Japana Tadaši Nagaji predao ambasadoru Grčke Hristosu Panagopulosu.

Knjige/Stripovi ponedeljak 27.10. 00:07 Komentara: 0

Geopoetika najbolja između 2 sajma

Prema već tradicionalnoj anketi izveštača sa 53. beogradskog Sajma knjiga, za najboljeg izdavača između dva sajma proglašena je izdavačka kuća "Geopoetika", koja je, prema glasovima novinara, imala i najprofesionalniji odnos prema medijima.

Knjige/Stripovi nedelja 26.10. 11:22 Komentara: 0

Poslednji dan Sajma knjiga

Večeras u 20 sati zatvaraju se vrata 53. međunarodnog sajma knjiga, dok će se počasni gost sajma, Japan, upisati u "Otvorenu knjigu" i svečano je predati "nasledniku", Grčkoj, koja će 2009. imati tu ulogu na 54. sajmu.

Knjige/Stripovi nedelja 26.10. 10:48 Komentara: 0

Književna fešta bliži se kraju

Već tradicionalno, tokom vikenda, Beogradski međunarodni sajam knjiga je najbolje posećen, pa bi bi broj posetilaca do zatvaranja manifestacije u nedelju u 20 sati mogao da premaši 100.000, što je ipak manje nego prošle godine.

Knjige/Stripovi subota 25.10. 12:17 Komentara: 0
strana 1 od 14 idi na stranu