Prateći programi na Sajmu

Broj posetilaca na Sajmu knjiga svakoga dana sve više raste, dok se izdavači trude da obezbede "vruće" naslove, prateće programe i gostovanja uglednih gostiju, kako bi uveličali ovaj šestodnevni praznik knjige.

Kultura

Izvor: Tanjug

Petak, 24.10.2008.

12:02

Default images

Danas će biti pretstavljena "Istorija Japana ", na štandu Zavoda za udžbenike koji je objavio ovo zanimljivo dvojezično izdanje ( srpski i japanski), preuzeto iz Kodanšine "Ilustrovane enciklopedije Japana".

Ambasada Japana - zemlje počasnog gosta ovogodišnjeg Sajma - organizovala je predavanje posvećeno književnosti najpopularnijeg živog japanskog pisca Harukija Murakamija, koji je osvojio i srpske čiotaoce. Predavanje će održati prof. dr Vladislava Gordić-Petković.

U sali "Borislav Pekić" Ambasada Japana priređuje promociju knjige "Kaizen", o japanskom menadžmentu, koja otkriva tajnu ekonomskog uspeha ove zemlje.

Bivši premijer, predsednik sada opozicione DSS Vojislav Kostunica, dolazi na sajam, ali u svojstvu autora knjige "Odbrana Kosova", na štand izdavača "Filipa VIšnjića" koji je objavio ovu knjigu.

Drugi političar, aktuelni ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević, pojaviće se na štandu izdavačke kuće "Stilos art" kao autor pesničke knjige "Izvor i pritoka".

Italijanski kulturni centar organizuje tribinu "Krimi roman", na kojoj učestvuju Đanfranko di Kataldo, Đanriko Karofiljo, Danilo Penone i Masimo Karloto.

Danas će se Vudu Popaj naći na štandu "Lagune", gde će od 18,30 potpisivati "Od pojasa naniže", dok će Kornelije Bata Kovač biti na štandu "Narodne knjige" sa svojom "Falko i druge priče" (17.00 sati).

Izdavač "Tardis" organizuje posle podne žurku kojom će, na svom štandu na galeriji Hale 14 (tamo gde su štandovi knjižara sa antikvarnim knjigama), obeležiti svoj prvi rođendan.

Za one koji od Sajma knjiga očekuju da bude stecište ljudi iz izdavačko, knjižarsko, bibliotekarskih esnafa, organizovana su dva skupa. Na prvom koji počinje u 13 sati tema je "Podsticanje čitanja", dok će u 16 sati biti održan drugi godišnji susret prevodilaca i izdavača na temu "Profesionalizam u prevodilaštvu kroz profesionalizam u izdavaštvu".

Od knjiga koje stižu pravo na Sajam, pažnju zavredjuje novo esejističko-putopisno delo cenjenog autora Milete Prodanovića, "Povorka čudesa", na štandu "Evolute".

Foto: Beta

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: