Nastavak dela Prohujalo sa vihorom

Ret Batler, zavodljivi junak koji je ostavio Skarlet O'Haru na kraju klasika "Prohujalo sa vihorom", ponovo je u centru interesovanja zahvaljujući knjizi koja priču pripoveda iz njegovog ugla.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 30.10.2007.

05:00

Default images

Knjiga, koja će biti predstavljena 3. novembra 2007. godine, obrada je remek-dela Margaret Mičel ali je ovoga puta priča viđena iz ugla Reta Batlera, počev od njegovih korena u Južnoj Kaliforniji do Džordžije gde je upoznao dramatičnu Skarlet.

Radnja romana, koja se proteže od 1843. do 1874. godine, počinje BAtlerovim detinjstvom na plantaži pirinča, nastavlja se romansom sa devojkom iz bordela nazvanom Bel i završava njegovim zaljubljivanjem u Skarlet O’Haru.

Knjigu "Rhett Butler's People" (Ljudi Reta Batlera) napisao je pisac romana „Džejkobova lestvica“, koji je osvojio nagradu „Michale Sharra“ za najbolje delo o Građanskom ratu u Americi, Donald Makejg.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: