Zatvaranje Sajma knjiga

Simboličnim činom primopredaje "Otvorene knjige", koja iz ruku ambasadora Italije u Beogradu prelazi u ruke njegovog kolege ambasadora Japana, 28. oktobra zvanično se zatvara 52. Međunarodni beogradski sajam knjiga.

Tanjug.
Podeli

Svečanost zatvaranja na kojoj Italija, kao zemlja počasni gost ovogodišnjeg sajma predaje "štafetu" Japanu, počasnom gostu Sajma 2008. godine, biće održana u Sali "Slobodan Selenić" u 11 časova.

Nakon predaje „štafete“ biće saopštena i odluka Saveta Sajma o eventulanom produžavanju manifestacije za jedan dan.

Tokom dana će na nekim štandovima biti predstavljena izuzetno važna dela kao što je knjiga "Holokaust u Srbiji" prof.dr Valtera Manošeka, koju su zajedno objavili "Službeni list SRJ" i "Draslar Partner", a promocija će se održati u 11 sati na na štandu " Stilosa"

"Stilos" će predstaviti i kapitalno delo Fernana Brodela "Materijalna civilizacija", o kojoj će govoriti trojica akademika - Čedomir Popov, Dejan Medaković i Dragoljub Živojinović.

Na štandu "Prometeja" biće promovisana Sabrana dela Jaše Tomoća u 23 knjige, a o tom kapitlanom izdanju govoriche prof. dr Ana Stolić i priređivač Radovan Popović.

Knjige/Stripovi

Lepši i bogatiji Sajam knjiga

Direktorka naše najuspešnije izdavačke kuće specijalizovane za dečje i omladinske knjige, „Kreativnog centra", Ljiljana Marinković, izjavila je Tanjugu da je njen utisak da je ovaj sajam lepši i bogatiji nego prethodni.

Knjige/Stripovi ponedeljak 29.10. 09:45 Komentara: 0
strana 1 od 20 idi na stranu