"Školski dan" na Sajmu knjiga

Na beogradskom Sajmu knjiga 25. oktobra će biti "Školski dan", pošto je već nekoliko godina unazad četvrtak sajamski dan posvećen đacima.

Kultura

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 25.10.2007.

12:09

Default images

U centru Hale 1, u 11 časova, ministar prosvete Zoran Lončar otvoriće "Školski dan" a domaćin učenika iz mnogih gradova Srbije biće Zavod za udžbenike, koji ove godine obeležava 50 godina rada.

Na štandu tog izdavača svi su naslovi jeftiniji za 50 odsto.

Zavod je pripremio izložbu "Kako smo učili", koja će biti otvorena u 15 časova u galeriji Hale 14.

"Školski dan" je i najpovoljniji teremin za predstavljanje sabranih dela Dositeja Obradovića, prvog srpskog prosvetitelja, koja će biti održana u sali "Borislav Pekić" tačno u podne.

Na štandovima izdavača literature za decu i omladinu, koji su svi smešteni u Hali 14, pripremaju se celodnevne promocije, kvizovi, nagradne igre, ali će biti, kao kod "Kreativnog centra", i promocija knjiga za nastavnike iz edicije "Kreativna škola", od 12 do 13 časova.

Učenicima su pre svega namenjena izdanja Muzeja Nikole Tesle o kojima će biti reč na skupu u sali "Slobodan Selenić" od 15 do 16 časova, dok će u sali "Borislav Pekić", od 10 do 12 časova, biti predstavljeni novi udžbenik francuskog jezika koji je pripremio "Data status".

Na štandu "Prvog slova" biće, od 14 do 18 časova, priređeno slavlje povodom 50 godina književnog rada omiljenog pisca za decu Ljubivoja Ršumovića, u čiju čast je objavljena knjiga "Ršumdani".

Biće predstavljeni i listovi za decu, a domaćini su sam Ršum, Raša Popov, Moša Odalović, Mirjana Bulatović, Branko Stevanović...

Izdavačka ustanova Srpske pravoslavne crkve "Svetosavsko zvonce" imaće na svom štandu u Hali 14 pesničko podne, a 10 pesnika za decu predvodiće Ršumović.

"Narodna knjiga" će na svom štandu u Hali 1 od 12 do 18 časova predstavljati svoje udžbeničke komplete od 1. do 5. razreda, a govoriće urednici, autori i ilustratori.

Tokom dana biće i nekoliko zanimljivih programa za odrasle posetioce sajma.

Susret sa Aleidom Gevara, ćerkom slavnog Čea, koja će u sali "Slobodan Selenić" predstaviti knjigu svoje majke "Moj život sa Če Gevarom", u izdanju "Geopoetike", planiran je u 11 časova.

Mnogi će poželeti da svrate do Velike konferencijske sale gde će moći da prate razgovor Klaudija Magrisa, vodećeg savremenog italijanskog pisca, i poznatog autora iz Hrvatske Predraga Matejevića od 15 časova, dok će na štandu novog izdavača "VBZ" u Hali 13 gostovati poznata hrvatska pesnikinja Vesna Krmpotić.

Za one koji vole istorijsku literaturu pažnju zavređuje knjiga "Istorija zabluda" Čedomira Antića, koja će biti predstavljena na štandu "Evolute" od 17 do 19 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: