Kralj komaraca

Roman beogradskog pisca Vladimira Krakova "Kralj komaraca" izašao je iz štampe sredinom oktobra 2006. Vladimir Krakov, gitarista i autor muzike kultnog beogradskog sastava Presing, predstavlja svoj prvi roman, pisan na engleskom za holandskog izdavača Papertiger, sada na srpskom. Na fonu londonske andergraund muzičke scene s početka 90-tih, dešava se priča o identitetu koji ne želi da se utopi ni u jedan sistem, i čudna ljubavna povest dvoje londonskih skvotera sa suprotnih krajeva sveta, iz Srbije i Australije.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 01.11.2006.

15:47

Default images

Iz recenzije Ričarda Brna (Richard Byrne, New York Press):

"Vešto ispripovedana priča o srpskoj generaciji X, obojena spojem briljantnog uličnog humora i iznenađujućih izleta u fantazmagoriju. Činjenica da je pisac ujedno jedna od najinteresantnijih autorskih figura beogradske andergraund rok scene u 90-tim daje ovoj knjizi dodatni pedigre."

Roman "Kralj komaraca" možete naći na Sajmu knjiga, na štandovima izdavačkih kuća Alexandria Press, Lom, Plato, Via, Tom Tom Music i drugim.

Četiri godine nakon epohalnog albuma "Šesto nebo", iz iste radionice iz koje i roman "Kralj komaraca" dolazi novi album sastava Presing, "Zanos bez snova". Jedanaest novih pesama jednog od najuticajnijih sastava beogradske alternativne scene čine najzrelije i najinventivnije ostvarenje Presinga, snimljeno po prvi put u visokokvalitetnoj produkciji. Iznenađujući i uzbudljiv zvučni doživljaj koji će vas vratiti u dane kada ste otkrivali muziku. Pored osnivača Presinga, Kize i Krake, na albumu sviraju još i Marko Grubačić (ex Trenje, bas gitara), Damjan Dašić (E-play, bubnjevi), Dušan Petrović (Plejboj, saks), Boris Krstajić (Just, sint), Vladimir Nikolić (Bel Tango, violina), Marko Petronijević (ex Kanda Kodža i Nebojša, truba), Milica Milojević (flauta), a završnu numeru albuma peva Ivana Smolović (Intruder).

Četiri pesme sa albuma "Zanos bez snova" i video singl "Buđenje u šibici" možete naći na stranici www.myspace.com/presing.

Srđan Mirović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: