Ovo je najpopularniji Jutjub kanal na svetu – ima 212 milijardi pregleda VIDEO

Najpopularniji Jutjub kanal već godinama je kanal T-Series na koji je preplaćeno 243 miliona ljudi. Kanal ne pripada ni Mr. Beastu ni nekoj američkoj pop zvezdi, naprotiv.

Kultura

Izvor: index.hr

Ponedeljak, 05.06.2023.

08:58

Ovo je najpopularniji Jutjub kanal na svetu – ima 212 milijardi pregleda VIDEO
Foto: rvlsoftShutterstock

Veliki deo sveta nema pojma šta se na njemu piše, peva ili govori. T-Series je na hindu jeziku i registrovan je u Indiji te je drugom najpopularnijem kanalu na svetu, američkom Cocomelon-u koji broji 160 miliona pratilaca - nedodirljiv.

T-Series je skupio neverojatnih 212 milijardi pregleda.

Super Cassettes Industries Private Limited, koji posluje kao T-Series, indijska je muzička izdavačka kuća i kompanija za filmsku produkciju. Prvenstveno je poznat po plejlisti bolivudske i indi-pop muzike. Od 2014. T-Series je najveća indijska izdavačka kuća sa do 35% udela na indijskom muzičkom tržištu, a slede je Sony Music India i Zee Music.

Na Jutjubu T-Series ima mrežu od 30 kanala. Na glavnom kanalu prvenstveno se prikazuju spotovi, kao i filmske najave. Postao je najgledaniji jutjub kanal u januaru 2017. Kanal T-Series primarno prikazuje sadržaj na hindskom jeziku, a povremeno i na nekoliko drugih jezika, uključujući bhojpuri, pandžabi i engleski.

Najpopularniji video na ovom živopisnom kanalu ima 1.5 milijardi pregleda. Video ima naziv Vaaste Song: Dhvani Bhanushali, Tanishk Bagchi | Nikhil D | Bhushan Kumar | Radhika Rao, Vinay Sapru, a objavljen je pre četiri godine.

Baby Shark ostaje najpopularniji YouTube video svih vremena

Navedeni video daleko je, pak, od najpopularnijeg pojedinačnog video-zapisa na Jutjubu. Najpopularniji video na Jutjubu je i dalje Baby Shark song koji je u poslednjih sedam godina skupio neverojatnih 12 milijardi pregleda.

Drugi najpopularniji video na Jutjubu je Despacito, koji broji nešto više od osam milijardi pregleda. Treći najpopularniji video-zapis, sa 6.7 milijardi pregleda je video za dečju pesmu Johnny Johnny Yes Papa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: