Čuvena pesma grupe "Depeche mode" je inspirisana knjigom Prisile Prisli VIDEO

Glumica Prisila Prisli je danas, 24. maja, napunila 78 godina. Bila je supruga legendarnog pevača Elvisa Prislija, a svojevremeno je napisala knjigu posvećenu njenom suprugu i njoj pod nazivom "Elvis and me" ("Elvis i ja").

Kultura

Izvor: telegraf.rs

Sreda, 24.05.2023.

17:35

Čuvena pesma grupe
Foto: Profimedia

Upravo ovo delo je inspirisalo grupu Depeche Mode da napiše jedan od svojih najvećih hitova – "Personal Jesus", koji se našao na legendarnom albumu "Violator".

O svemu ovome pričao je član ovog sastava Martin Gor.

"To je pesma o tome da si Isus za nekog drugog, neko ko će ti dati nadu i brigu. Radi se o tome kako je Elvis Prisli bio njen čovek i mentor i koliko se to često dešava u ljubavnim vezama; kako je svačije srce na neki način poput Boga, a to nije balansiran pogled na nekoga, zar ne?", rekao je svojevremeno Gor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: