Grupa Prljavo kazalište objavila novi singl VIDEO

Pop-rok sastav Prljavo kazalište objavio je danas, nakon devet godina pauze, novu pesmu "Stare navike".

Kultura

Izvor: Tanjug

Sreda, 22.03.2023.

15:54

Grupa Prljavo kazalište objavila novi singl VIDEO
Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Gitarista i glavni autor zagrebačkog benda Jasenko Houra je na svom Fejsbuku napisao da je pesma za njega "posebna iz više razloga".

Setna ljubavna balada srednjeg tempa, koju potpisuju Houra i Ines Prajo, u prepoznatljivom zvučnom rukopisu Prljavog kazališta, pozdravlja tugu, pominje "ploče koje više nikom ništa ne znače" i psovku za "sve naše izgubljene godine".

Prošle godine, nakon razilaska sa dugogodišnjim bubnjarem i menadžerom Tihomirom Filešom, Houra i ostali su usled spora bili prisiljeni na par nedelja da prvi put od osnivanja 1977. godine ne nastupaju pod imenom Prljavo kazalište, ali su brzo sudski vratili pravo na korišćenje imena.

Hourin bend je poslednji album "Možda dogodine" objavio još 2012. i potom singl "Tamni slapovi" 2014. godine. Prljavci planiraju novi album, a "Stare navike" bi trebalo da uskoro dobiju spot u kome se pojavljuje glumac Goran Bogdan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: