Zvanično oborio sve rekorde: On je najpopularniji muzičar na svetu VIDEO

Vikend je oborio Ginisov rekord i postao najpopularniji muzičar na svetu.

Kultura

Izvor: index.hr

Sreda, 22.03.2023.

12:11

Zvanično oborio sve rekorde: On je najpopularniji muzičar na svetu VIDEO
Foto: Profimedia, Landmark Media

Nedavno je postao prvi izvođač koji je dosegao 100 miliona slušanja mesečno na Spotifaju. Navode kako "niko drugi nije ni blizu pevačevog uspeha u strimingu". Naime, 33-godišnji muzičar postavio je dva svetska rekorda – pevač je koji mesečno ima najviše slušalaca na Spotifaju i prvi umetnik ikad koji je došao do 100 miliona slušalaca mesečno na Spotifaju.

Inače, Vikendova pesma iz 2020. "Blinding Lights" je najslušanija pesma na Spotifaju svih vremena, s više od 3,47 milijardi slušanja, prenosi CBS njuz. Muzičar je početkom 2020. godine objavio spot za ovu pesmu, a do sada je na Jutjubu pregledan više od 691 miliona puta. Samo dva meseca nakon što je pesma izašla bila je u top-100 pesama Bilbordove liste.

Njegova pesma "Starboy" takođe je jedna od najslušanijih pesama svih vremena na Spotifaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: