Obrt: Luke Black ide u finale Evrovizije, "Let 3" ne? VIDEO

Mišljenja o pozicioniranju hrvatskih predstavnika na "Evroviziji" su podeljena.

Izvor: Jutarnji.hr
Podeli
Foto: ATAImages/Antonio Ahel
Foto: ATAImages/Antonio Ahel

"Let 3", kako je potvrđeno, nastupiće na londonskoj Evroviziji 2023, koja će se održati 16. aprila, ali kako trenutno svari stoje, evrovizijski portali im nisu naklonjeni.

Pored ovogodišnjih učesnika "Evrovizije", na koncertu će nastupiti i neki bivši učesnici, poput Tamare Todevske, koja je 2019. nastupila za Severnu Makedoniju. Osim "Leta 3", učešće su potvrdili i predstavnici Slovenije, Irske, Velike Britanije, Austrije, Australije, Litvanije, Francuske, Norveške, Poljske, San Marina, Moldavije i Estonije.

Ljubitelji Evrovizije odlučuju za koga će glasati u maju, pa je ovo prava prilika da "Let 3" uz "Mamu ŠČ" i žestoki nastup uživo u polufinalu zadobije neke značajne poene. Bodovi su dragoceni, s obzirom na to da su i dalje na 15. mestu na kladionici, nakon što su objavljene sve pesme koje se takmiče. To je solidna pozicija koja im, ako se može verovati kladioničarima, garantuje prolazak u finale.

"Viviblog" ne predviđa Hrvatima prolaz u finale

Međutim, nešto se čudno dešava u anketi koju su sproveli "Viviblogs", jedan od najuticajnijih evrovizijskih portala, u kojoj su donedavno među omiljenim izvođačima bili riječki rokeri. Sada, prema anketi objavljenoj u nedelju, "Let 3" ne stiže do velikog finala. Skoro 22.000 navijača predviđa da će u finale iz prvog polufinala, u kojem nastupaju i naši predstavnici, otići Finska, Švedska, Norveška, Češka, Srbija, Izrael, Portugal, Letonija, Holandija i Moldavija.

Prema ovoj anketi, u finale neće proći Švajcarska, Hrvatska, Malta, Irska i Azerbejdžan. Ovim rezultatima ankete iznenađeni su i neki strani obožavaoci Evrosonga, koji u komentarima tvrde da će "Let 3" sigurno nastupiti u finalu spektakla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 11 idi na stranu