Poznati muzičar po prvi put pokazao lice FOTO

Muzičar Tomas Bangalter iz Daft Punka objavio je da izdaje solo album i prvi put pokazao svoje lice.

Izvor: index.hr
Podeli
Foto: EPA/ALBERTO ESTEVEZ
Foto: EPA/ALBERTO ESTEVEZ

Francuski elektronski duo, koji se razišao 2021. godine, nosio je svemirske kacige kao kostime kad god su nastupali, a dvojac se retko slikao bez istih.

Bangalterov album pod nazivom Mythologies biće, kako je najavio, orkestralan, a slika koja je otkrivena na Instagramu uz najavu novog albuma realistična je ilustracija muzičara.

Naime, novi projekat najavljen je ilustracijom Stefana Manela na kojoj je prikazan Tomasov portret.

Album izlazi 7. aprila, a delo je prvobitno naručio koreograf Angelin Preljocaj za balet Mythologies. Premijerno ga je izveo Orkestar National Bordeaux Aquitaine pod vođstvom Romaina Dumasa.

Prema najavi, "kao značajno lirsko delo, Mythologies pronalazi suosnivača Daft Punka kako ponovno izmišlja svoj pristup", a 90-minutni album "pokazuje malo poštovanja prema konvencionalnim stilskim granicama", otkrivajući "ljubav prema baroknoj muzici i tragovima američkog minimalizma".

Projekat datira iz jeseni 2019. godine, kada je Angelin Preljocaj pozvao Bangaltera da napiše muziku za novo delo koje je trebalo da obeleži vrhunac višegodišnje saradnje sa Opéra National de Bordeaux.

Predstava je bila namenjena za deset plesača iz baletne trupe Opéra National de Bordeaux, deset iz Preljocajeve vlastite trupe i stalni orkestar pozorišne kuće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 8 idi na stranu