Nik Kejv radi na novom albumu, ali je očajan: "Ne ide mi"

Nik Kejv je na svom blogu The Red Hand Files objavio da je počeo da piše pesme za novi album Bad Seedsa ali da nije zadovoljan onim što je do sada uradio.

Kultura

Izvor: nacional.hr

Petak, 13.01.2023.

12:31

Nik Kejv radi na novom albumu, ali je očajan:
Foto: Profimedia

"To je i dobra i loša vest. Dobra vest – jer ko ne želi novi album Bad Seedsa? Loša vest – jer moram da napšem tu prokletu stvar. Počeo sam da pišem u 9 sati ujutro 1. januara. Sada je 6. januar, prošlo je skoro nedelju dana i napisao sam nekoliko stvari, ali nisu baš dobre, ili možda jesu, teško je reći. Nastala je neka vrsta klonulosti, trajne i predvidljive", napisao je poznati australijski muzičar.

Prošle su četiri godine otkako su Nick Cave & the Bad Seeds objavili “Ghosteen” (2019), a posle njega “B-Sides & Rarities (Part II)” 2021.

Kejv je od tada bio zauzet solo projektima, sarađujući sa Vorenom Elisom na njihovom zajedničkom albumu “Carnage” (2021) i spoken-wordu “Seven psalams” (2022).

Prošle godine, Kejv je izložio set keramičkih skulptura u finskom Muzeju umetnosti Sara Hildén zajedno sa Bradom Pitom i glumio je u “Before They Wer Gods”, TV seriji o muzičaru i švedskoj rock legendi Thåströmu koji su postali prijatelji još u detinjstvu.

Godinu dana pre, dakle 2021, Kejv je glumio u filmu H. G. Velsa "The Electrical Life of Louis Wain".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: