Elton Džon se oprašta od Britanije na čuvenom "Glastonberiju"

Pop pevač Elton Džon nastupiće poslednji put u Velikoj Britaniji na poznatom muzičkom festivalu Glastonberi sledećeg leta, u okviru velike svetske oproštajne turneje.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 02.12.2022.

13:39

Elton Džon se oprašta od Britanije na čuvenom
Foto: Tony Norkus/Shutterstock

Britanski muzičar je rekao da bi pojavljivanje na bini Piramida poslednje noći festivala 2023. godine bio savršen način da se pokloni Britaniji.

Džon (75) približava se kraju svetske oproštajne turneje pod nazivom "Farewell Yellow Brick Road", koju je organizovao posle više od 50 godina karijere. U pitanju je umetnik koji je ostvario jednu od najboljih prodaja svih vremena, sa 300 miliona nosača zvuka, a nikada nije svirao na vodećim britanskim muzičkim festivalima.

Godine 1970. kada je održan prvi festival u Glastonberiju u jugozapadnoj Engleskoj, a kada su ulaznice koštale jednu funtu i kada se pilo besplatno mleko sa farme, pevač je objavio svoj prvi veliki hit, "Your Song".

Ulaznice za događaj 2023. rasprodate su za nešto više od jednog sata, preneo je Rojters. Oproštajna turneja trebalo je da traje od septembra 2018. do 2021, na pet kontinenata i sa više od 350 nastupa, ali je promenjen raspored zbog pandemije i Džonovih problemima sa kukovima, podseća britanska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: