5.000 dolara za koncert Brusa Springstina, fanovi besni

Ulaznice za turneju legendarnog američkog muzičara Brusa Springstina koštaju u ovom trenutku između 4.000 i 5.000 dolara, prema specijalizovanom softveru za procenu vrednosti ulaznica, što je izazvalo bes kod njegovih fanova, prenose američki mediji.

Kultura

Izvor: Headliner

Petak, 22.07.2022.

14:28

5.000 dolara za koncert Brusa Springstina, fanovi besni
Foto: EPA-EFE/PETER FOLEY

Naime, američka kompanija za prodaju i distribuciju karata Ticketmaster objavila je ponudu karata za koncerte predstojeće turneje The Bossa prema kojoj se po tim cenama može kupiti srednji nivo u dvoranama.

Sistem Ticketmastera napravljen je da bi se sprečila preprodaja ulaznica, a funkcioniše po principu “dinamičnog određivanja cena” , odnosno – to koliko će koštati ulaznice direktno zavisi od potražnje za njima.

To se ostvaruje time što sistem odgovara na potražnju, povećavajući ili snižavajući cene u skladu sa zainteresovanosti kupaca.

Ovaj sistem je napravljen kako ekstraprofit od ulaznica ne bi odlazio u džepove tapkaroša, koji u SAD uglavnom preko interneta preprodaju svoje karte, već da bi se povećala zarada izvođača i organizatora raznih manifestacija, a pravim ljubiteljima obezbedilo da ulaznice nabavljaju po realnoj ceni.

Međutim, u slučaju koncerata Brusa Springstina, sve je otišlo u negativnu suprotnost, pa su cene ulaznica od po nekoliko hiljada dolara razbesnele dobar deo ljubitelja muzike čuvenog rokera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: