I sudija, i robijaš, i biznismen, i građevinac VIDEO

Beogradski reper Bvana objavio je singl pod nazivom "Minimalac kriminalac" koji ujedno predstavlja uvertiru u album "Zelena glava i magični kamičak", i za naš portal kaže da su reakcije na spot mahom pozitivne.

Kultura

Izvor: Sanja Dojkiæ

Ponedeljak, 20.06.2022.

14:04

I sudija, i robijaš, i biznismen, i građevinac VIDEO
Foto: Ivan Pantiæ, Artinjan Artinoviæ

"Minimalac kriminalac" je sedmi singl sa albuma "Zelena glava i magični kamičak" na kojem gostuje veliki broj repera iz regiona. Pesma je rađena u saradnji sa makedonskom grupom Zad agolot. Tema pesme je društveno-sociološkog karaktera i govori o životnim izborima kao i o događajima sa kojima se neretko susrećemo. Spot potpisuje ovaj put Humammade studio koji je osmislio ceo spot kao i kostimografiju. Bvana se u spotu pojavljuje u više uloga kao biznismen, građevinac, robijaš i kao sudija.

"Najviše mi se svidela uloga sudije, jer sam tada imao priliku da imam kosu i nosim viklere (smeh)", kaže Bvana za B92.net.

Reper nam je rekao da su prve reakcije na numeru pozitivne, i da mu je mnogo ljudi reklo da mogu da se poistovete sa pesmom, te kako je hteo da se dotakne društvenih problema sa kojima se susrećemo svaki dan.

"To je poslednji spot koji je izašao sa albuma, i delovalo mi je da će ta pesma ostaviti najveći utisak u poređenju sa prethodnim singlovima, i to ", navodi reper.

Bvanu čeka ozbiljno festivalsko leto, ali u moru zakazanih nastupa, jednom se posebno raduje.

"To je ubedljivo Nišvil. To je mnogo jak džez festival i jako sam počastvovan što su me konačno pozvali da nastupam tamo kao solo artist", kaže Bvana za B92.net. Nikola Ćosić, poznatiji kao Bvana iz Lagune je na domaćoj rep sceni preko dve decenije i tokom svoje karijere sarađivao je sa najznačajnijim reperima, a ipak zadržao svoj prepoznatljiv stil. Iza sebe ima devet albuma a gostovao je i na mnogim albumima i projektima drugih repera.

"Zelena glava i magični kamičak" predstavlja klasični hip hop zvuk devedesetih sa aktuelnim tekstovima koji oslikavaju svet u kome živimo. Povodom toga Bvana je izjavio "svakom od nas je potrebna po jedna zelena glava i magični kamičak kako bi poboljšali svoj kvalitet života. Pesme će vas dići, spustiti, nasmejati, rasplakati, opustiti, razbesneti kao što naziv albuma i kaže."

Bvana je do svog uspeha došao velikim radom i za sebe kaže "radim iz ljubavi i dolazi mi sve nekako prirodno" pa je i ovog leta veoma aktivan i možete ga sresti na bezbroj letnjih festivala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: