Bono priznao: "Stid me je većine pesama U2"

Frontmen grupe U2 Bono Voks je u nedavnom intervjuu izjavio da ga je stid većine pesama koje izvodi, ali da ipak najradije sluša "Miss Sarajevo".

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 19.01.2022.

19:50

Bono priznao:
Foto: Profimedia

Spomenutu pesmu je napisao s legendarnim Brajanom Enom, a objavljena je 1995. godine. Bono je jednom prilikom izjavio kako kroz "Miss Sarajevo" zapravo kritikuje međunarodnu zajednicu koja nije učinila dovoljno da zaustavi opsadu Bosne i Hercegovine.

Junakinja pesme je Inela Nogić, koja je 1993. godine izabrana za Miss opkoljenog Sarajeva. Bono je u intervjuu za Hollywood Reporter izjavio:

"Vozio sam automobil, a na radiju je puštena jedna naša pesma. Osetio sam sramotu. Zapravo, stid me većine pesama koje izvodimo. Nisam naročito ponosan na njih. Moram priznati da najradije slušam 'Miss Sarajevo'".

Dodao je kako mu je naročito draga i pesma "Vertigo". Bono je najveći kritičar sopstvenog glasa.

"Smatram da sam tek nedavno postao pevač. Verovatno neki ljudi još uvek nisu prepoznali moj talenat, ali ih razumem", kazao je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: