Bubnjar Ofspringa uklonjen iz benda jer nije hteo da se vakciniše protiv kovida

Bubnjar američkog rok-benda "Offspring" Pit Parada uklonjen je iz benda, jer je odbio da se vakciniše protiv koronavirusa, kako on kaže, iz zdravstvenih razloga.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 04.08.2021.

12:49

Bubnjar Ofspringa uklonjen iz benda jer nije hteo da se vakciniše protiv kovida
Foto:Profimedia

U objavi za medije bubnjar je naveo da ima redak autoimuni poremećaj zbog kojeg, kako mu je doktor preporučio, ne sme da se vakciniše.

Muzičar, koji sa bendom nastupa od 2007. godine, napisao je juče (3. avgusta) na svom profilu na Instagramu da je, očigledno, nesposoban da ispuni ono što industrija muzike zahteva od njega (nije jasno naveo šta očekuju), dodajući da je nedavno odlučeno da "nije sugurno" da bude deo benda.

Bend, koji je trebalo da krene na američku turneju 8. avgusta, nije se oglasio povodom izjava ovog člana benda.

Pit Parada još od detinjstva boluje od Gilen-Bareovog sindroma, odnosno, neurološkog poremećaja u kojem imunološki sistem napada sopstvena tkiva perifernog nervnog sistema, pa prema preporuci lekara, nije još uvek sigurno da li će proces vakcinacije protiv koronavirusa pogoršati njegovo stanje.

Ofspring još nije javno priznao odlazak Parade, ali bubnjar je u svom postu rekao da ne zamera bendu na njihovoj odluci.

"Nemam negativna osećanja prema svom bendu", napisao je. "Oni rade ono što smatraju da je najbolje za njih, dok ja radim isto."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: