Novi album Bili Ajliš je stigao

Dugoočekivani album Bili Ajliš "Happier Than Ever" je konačno tu i na njemu se nalazi 16 pesama među kojima su i već objavljeni singlovi "My Future", "Therefore I Am", "Your Power", "Lost Cause" i "NDA".

Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA-EFE/DNCC
Foto: EPA-EFE/DNCC

Album su u potpunosti napisali i producirali Bili i njen brat FINNEAS.

"Želela sam da napravim vanvremenski album, koji neće biti takav samo po mišljenju drugih ljudi, već sam želela da bude vanvremenski za mene. Dobila sam dosta inspiracije od starijih umetnika uz koje sam odrasla, uglavnom su to bili Julie London, Frank Sinatra i Peggy Lee. Zbog toga bi se moglo reći da su pesme na albumu veoma različite, što mi je bio jedan od većih ciljeva. Želim da album pruža osećaj homogenosti, ali da ne zvuči kao jedna te ista pesma iznova", kaže Bili o svom novom izdanju.

Bili Ajliš šokirala fanove novim spotom; "Ovo je tako loše"

Nakon malo više od dve godine od debitanskog albuma "When We All Fall Asleep, Where Do We Go?", kojim je osvojila srca publike širom sveta i koji ju je pozicionirao kao jednu od najznačajnijih muzičarki svoje generacije, donosi nam potpuno novi zvuk i estetiku. Umetnica koja je javno govorila o mentalnom zdravlju i problemima koje donosi popularnost u tinejdžerskom dobu i ovog puta kroz muziku govori o svojim najdubljim emocijama.

Bili Ajliš rasprodala koncerte u Evropi u roku od tri dana

"Tokom nastajanja albuma se dešavala velika samorefleksija u meni i smatram da se upravo to oseća u samim pesmama. Refleksija u meni, o meni i o stvarima koje sam doživela ili kojima sam prisustvovala. Proces je bio veoma prirodan i prijatan. Ranije sam se uvek osećala pod pritiskom i anksiozno, osećala sam se kao da ništa nije dovoljno dobro, kao da nisam dovoljno talentovana. Sada sam mnogo sigurnija u sebe i svoj rad. Smatram da sam veoma radila na tome i da je ovaj album nastao u savršeno vreme za mene i moju kreativnost i bilo je samo prirodno, zabavno, lako i mirno", navela je mlada pevačica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 11 idi na stranu