Misterije i teorije oko novog albuma Iron Maiden

"Iron Maiden" iznosi sve više detalja o svom 17. albumu, koji će, čini se, nositi naziv "Writing on the Wall" ili "Belshazzar’s Feast".

Kultura

Izvor: Headliner

Subota, 03.07.2021.

15:38

Misterije i teorije oko novog albuma Iron Maiden
Foto: Profimedia

Tizeri kruže internetom već nekoliko dana, a irski magazin "Hot Press" izložio je snažan argument koji nagoveštava da će svi detalji biti otkriveni 15. jula.

Naime, pisac Edvin Mekfi započeo je svoj lov na nagoveštaje nakon što je primetio da je pevač Brus Dikinson u nedavnom TV intervjuu imao majicu sa natipsom "Belshazzar’s Feast", a kada je pričao o planovima Maidena rekao je:

"Ne mogu da vam kažem šta je to, ali to vam je ispred nosa".

Ledi Gaga objavila reizdanje albuma "Born This Way"

Mekfi je primetio i da je niz Maiden objava na društvenim mrežama imao slogan "W.O.T.W.", za koji je teoretisao da se odnosi na "Writing on the Wall" – biblijsku priču poznatu i kao – "Belshazzar’s Feast".

Zatim je predstavio grubo proizvedeni poster "Belshazzar’s Feast" koji je prošlog meseca viđen na pilot festivalu "Download 2021." sa datumom "15/07" i slovima IMXVII, koja bi mogla da se odnose na "Iron Maiden" i broj 17 napisan rimskim brojevima. "Da li bi ovo mogli biti naslovi pesama ili tekstovi s novog materijala"?, pita se Mekfi.

Takođe je ukazao na intervju sa kantautorom i fanom Maidena Frenkom Tarnerom. Tokom ćaskanja na "Downloadu", pitali su ga šta zna o sledećem Maiden albumu. Iako je odbio da otkrije bilo kakve informacije, otvorio je jaknu da bi otkrio majicu "Belshazzar’s Feast", baš kao i Dikinson.

Pretražujući društvene medije, pisac je otkrio i adresu e-pošte belshazzarsfeast@hotmail.com i Tvitter nalog @bels_feast koji je vodio neko poznat kao Danijel, u čijoj se knjizi pojavljuje biblijska priča.

Kreće oproštajna turneja Eltona Džona

"Siguran sam da je činjenica da prati samo 16 naloga, a svi sa nejasnom referencom na 16 Maidenovih albuma (do sada). Kao što su "The X Factor" i "Killers". Puka slučajnost?", upitao se.

Obožavalac Maidena koji je poslao poruku na e-mail otkrio je i "tajni odgovor" koji je dobio. Mekfi je dodao još jednu stvar:

"Misterija Belshazzar’s Feast zvanično je započela 28. juna, a završiće se 17 dana kasnije – 15. jula. Da li je to drska referenca na predstojeći 17. LP najvećeg metal benda na planeti? Vi razmislite, ali nivo mog uzbuđenja je 666 posto"!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: