Žena Ilona Maska na meti kritika: Izjavila da je "veštačka inteligencija najkraći put do komunizma"

Kanadska pevačica Grajms, partnerka Ilona Maska, prema novim izveštajima najbogatijeg čoveka na svetu, izazvala je pravu oluju na društvenim mrežama posle objavljivanja “ideje” da je veštačka inteligencija najkraći put do komunizma.

Kultura

Izvor: Headliner.com

Sreda, 09.06.2021.

18:40

Žena Ilona Maska na meti kritika: Izjavila da je
Foto:Shutterstock/Sky Cinema

Umetnica čije je pravo ime Kler Buše prošle nedelje je na Tiktoku podelila video-snimak na kojem objašnjava zašto AI smatra "najbržim putem ka komunizmu".

"Imam predlog za komuniste, dakle, većina komunista koje znam nisu veliki ljubitelji AI. Ali, ako bolje razmislite, AI je zapravo najbrži put do komunizma" rekla je 33-godišnja pevačica.

Prema njenom mišljenju, "ako se pravilno primeni, veštačka inteligencija bi mogla teoretski da dovede do izobilja za sve".

"Na primer, mogli bismo u potpunosti da dođemo u situaciju da niko ne mora da radi, svima će biti omogućeno da uživaju u životu nastavila je. AI bi mogla da automatizuje celokupnu poljoprivredu, iskoreni sistemsku korupciju, dovodeći nas do, što je moguće bliže, istinske jednakosti."

Grajms je dodala da AI može da pruži "sve što se voli u komunizmu, ali bez kolektivne farme".

"Jer, budimo realni, prinudna poljoprivreda zaista ne širi dobre vibracije", rekla je ona. Video-snimak je privukao skoro 2 miliona pregleda na Tiktoku, ali i brojne kritike na Tviteru.

Mnogi su istakli da komunizam poziva na preraspodelu bogatstva, a njen partner Ilon Mask pretekao je u januaru izvršnog direktora Amazona Džefa Bezosa na vrhu liste najbogatijih ljudi na svetu.

"Ne mogu da zamislim da ozbiljno shvatim mišljenje Grajms o ekonomskim sistemima kada je odlučila da se uda za Ilona Maska. lol", napisao je neko na Tviteru.

"Prljavština koja ulazi u diskurs komunizma na Tiktoku kada je njihov čovek gradonačelnik kapitalizma me nekako ubija", glasio je drugi komentar.

"Izvinite ako ne shvatim ozbiljno njena nestalna razmišljanja o tome šta bi komunisti trebalo da rade", "Ne slavite Karla Marksa. Njegov komunizam broji se milionima smrti", neki su komentari korisnika.

Grajms i njen partner dobili su svoje prvo dete u maju 2020. godine, sina kojeg su nazvali X Æ A-12 Musk.
@grimes

A.I. Is the fastest path to communism ##ai ##communism ##farming

♬ Vivaldi - Spring - Allegro - Essential Band
Ime njihove bebe ubrzo je postalo tema u trendu na Tviteru, jer su korisnici delili reakcije i mimove inspirisane neobičnim imenom.

Grajms je kasnije tvitovala o značenju ovog neobičnog imena:

• X, nepoznata promenljiva
• Æ, moj vilenjački način pisanja AI (ljubav i / ili veštačka inteligencija)
• A-12 = preteča SR-17 (naša omiljena letelica). Nema oružja, nema odbrane, samo brzina. Odlično u borbi, ali nenasilno
+ (A = Archangel, moja omiljena pesma).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: