20 godina "Bistrik orkestra" - sve je u znaku broja 7 VIDEO

Pre tačno 20 godina "Bistrik orkestar" održao je prvi koncert u karijeri, a u decembru prošle godine proslavili su, takođe, dve decenije od prvog albuma pod nazivom Bistrik. Ove godine svoj uspeh obeležavaju koncertima u sedam gradova.

Izvor: B92/TV Prva
Podeli
Foto: Printscreen/TV Prva
Foto: Printscreen/TV Prva

Možda vas zanima:

"Panonskom mornaru": Pesma posvećena Đorđu Balaševiću VIDEO

Mnogo toga se promenilo otkad je orkestar "Bistrik" stupio na scenu tačno pre 20 godina. Jedna od tih promena vodila je ka tome da ovaj muzički ansambl od lokalnih mesta dođe do svetski poznatih muzičkih dešavanja.

Shodno tome, Bilja Krstić i njen "Bistrik orkestar" obeležavaju dve decenije postojanja. Izlazak albuma "Bistrik", po kome je orkestar i dobio ime, trebalo je da bude svečano obeležen 15. decembra 2020. godine, ali je to odloženo zbog pandemije koronavirusa.

Prema rečima srpske muzičarke Bilje Krstić, "Bistrik orkestar" planira da održi jubilarne koncerte u 7 gradova, pri čemu je prvi planiran za 26. jun i to u Kruševcu.

Shodno tome, ova muzičarka ističe:

"Koncert će biti održan 26. juna u Lazarevom gradu, Kruševcu, gde ćemo proslaviti 650 godina od postojanja grada, ali i 20 godina od nastanka našeg benda".

Koncerti "Bistrik orkestra" očekuju se u Beogradu, Novom Sadu i njenom rodnom gradu Nišu, ali i u okruženju - Podgorici, Banjaluci i Skoplju. Vrhunac njenih koncerata očekuje se 5. marta 2022. godine, jer će poslednji održati u Londonu.

Pored svoje muzičke karijere, ova svetski poznata muzičarka radila je i na snimanju serije "Crna svadba", čije se emitovanje očekuje u oktobru ove godine.

Očekuje se izlazak njenog dokumentarnog filma koji, kako ističe muzičarka, za TV Prvu:

"Više govori o radu orkestra, načinu na koji biramo pesme i aranžmane i o tradicionalnim muzičkim instrumentima. Film se zove 'Sedam sati udara', pa, pošto su celokupna dešavanja u znaku sedmice, gledaćemo da i naši koncerti počinju tačno u 7 sati".

Opširnije u video-prilogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 9 idi na stranu