Van Gogh slavi 35. rođendan reizdanjem albuma

Muzičko putovanje grupe Van Gogh dugo 35 godina, od antologijskih hitova iz 80-ih, preko inovativnih, višedecenijskih muzičkih i stilskih kolorita, sve do današnjeg trenutka, obeleženo je novim, limitiranim reizdanjem desetom studijskog albuma "More bez obala" iz 2019.godine.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 26.05.2021.

13:00

Van Gogh slavi 35. rođendan reizdanjem albuma
Foto: Tarik Dahic

Reizdanje albuma, koje je pod etiketom izdavačke kuće Fidbox, sadrži i tekstove pesama i do sad neobjavljene fotografije u luksuznom digipaku.

Publika će moći da se podseti i ekranizovanih hitova za pesme kao što su: "Za suze nema vremena", "Emotivno miniran", "Možda baš sad", "Gotovo je sve", "Više te ne volim ko pre", a bend najavljuje i novi radijski singl i spot za pesmu "Kakvo divno veče" u režiji Dejana Senića.

Muzička zaostavština rima, akorda i melodija spakovana u gotovo četiri decenije, dobila je u hodu spontani naziv "Vangogologija", a vinovnici ovog pravca i sebi svojstvene muzičke priče Đule, Srba i Gaga i dalje su spremni za nove muzičke izazove.

Frontmen benda Zvonimir Đukić, rado se seća početka rokenrol priče koja datira još od 1986. godine, ali ne posustaje na trasi "feniksovog kreativnog puta". Tokom protekle godine, Đule i ekipa nisu propustili priliku da studijski zabeleže nove muzičke ideje, koje već, kako sami tvrde, predstavljaju okosnicu budućeg studijskog izdanja.

"Album 'More bez obala' je ovim reizdanjem, posle tišine koju nam je pandemija donela, ponovo dobio vetar u jedra. Ovim posebno dizajniranim CD izdanjem i novim spotom za pesmu 'Kakvo divno veče' sa aktuelnog albuma, obeležavamo 35. rođendan grupe. Pomenuta pesma je ujedno i naš sledeći radijski singl. Ljudi, jedva čekamo da vam koncertno krenemo u susret i da vas zagrlimo muzikom", poručuje Đule.

Podsetimo, album "More bez obala" je svoju uspešnu regionalnu promociju doživeo 2019.godine, a beogradsku juna iste godine pod nazivom "ROKA ROLA", kada je za prijatelje iz sveta muzike ali i medije, Đule sa svojom ekipom u dobro poznatom eksplozivnom ritmu zasvirao kako antologijske hitove benda tako i pesme sa aktuelnog studijskog albuma "More bez obala".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: