Nastavak Evrovizije: Srbija peva deveta; Albina i dalje glavna tema; šta kažu kladionice?

Večeras se u Roterdamu održava drugo polufinale Evrovizije, u kom će se predstavnici 17 zemalja, uključujući i naše uraganke, grupa Hurricane, boriti za preostalih deset mesta u finalu, međutim, organizacija događaja ne ide glatko kao prethodnih godina.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 20.05.2021.

16:42

Nastavak Evrovizije: Srbija peva deveta; Albina i dalje glavna tema; šta kažu kladionice?
Foto: Profimedia

Naime, dva planirana nastupa su otkazana - ovogodišnji predstavnik Islanda, kao i aktuelni šampion Evrovizije Dankan Lorens, koji je 2019. godine doneo pobedu Holandiji, pozitivni su na koronu. Umesto nastupa i izvedbe pesme kojom će grupa Dadi ok Gagnamagnit predstavljati boje Islanda, organizacija će pustiti snimak sa jedne od njihovih proba.

U toku drugo veče Evrovizije - San Marino "zapalio" binu, Grčka imala nevidljive plesače

Kako se navodilo, i delegacija Poljske bila je od sinoć u samoizolaciji.

Pored Islanda, Poljske i Srbije, večeras će svoje pesme predstaviti San Marino, Danska, Grčka, Albanija, Gruzija, Estonija, Švajcarska, Austrija, Finska, Češka, Moldavija, Bugarska, Portugal i Letonija.

Od 17 numera koje ćemo čuti večeras, samo četiri nisu na engleskom jeziku, uključujući i srpsku numeru (ostale tri su iz Albanije, Švajcarske i Danske).

I dalje se priča o Albini

Foto: Profimedia
Ispadanje hrvatske predstavnice Albine na prvoj polufinalnoj večeri i dalje je jedna od glavnih tema obožavatelja Evrosonga na društvenim mrežama.

Hrvati besni jer Albina nije prošla u finale: "Dno dna septičke jame"

Gledaoci iz Hrvatske i inostranstva smatraju da je Hrvatska "pokradena" na Evroviziji, a na ovu činjenicu nije ostao ravnodušan ni predsednik Hrvatske Zoran Milanović, koji je ovo muzičko takmičenje nazvao "prevarom".

Priča se i o Izraelu, ali ništa dobro

Foto: Profimedia
Predstavnica Izraela Eden Alen sa pesmom "Set me Free" prošla je u finale na prvoj polufinalnoj večeri, ali mnogi su komentarisali da nije prikladno da Izrael učestvuje na muzičkoj manifestaciji dok rat bukti u Pojasu Gaze i Jerusalimu.

Ne samo da dovode u pitanje učestvovanje Izraela na Evroviziji u ovom trenutku, već smatraju i izbor pesme problematičnim.

Uragan loših komentara na spot za pesmu Evrovizije: "Mi ovo plaćamo", "Dejan Milićević na robiju"

Komentatori navode da je "drsko" od delegacije Izraela da nastupaju sa pesmom "Oslobodi me", "dok 73 godine drže u zarobljeništvu čitavu naciju i bombarduju dva miliona ljudi u zatvoru na otvorenom u Gazi".

Šta kažu kladionice?

Nije tajna da su kladionice takođe aktivne za vreme evrovizijske nedelje. Prognoze se menjaju iz minuta u minut, a prema sajtu Oddschecker, prvih 10 favorita (od prvog do poslednjeg) su:

1. Italija
2. Francuska
3. Malta
4. Ukrajina
5. Island
6. Švajcarska
7. Bugarska
8. Kipar
9. Litvanija
10. San Marino

Predstavnice Srbije, devojke iz grupe Hurricane, prema ovim podacima, nalaze se na 21. mestu, odmah ispod Izraela i tik iznad Holandije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: