Za proslavu 20 godina festivala - Egzit najavio 20 novih izvođača

Vest da je gradonačelnik Novog Sada potvrdio da će proslava dve decenije EXIT festivala biti održana ove godine izazvala je oduševljenje festivalskih fanova širom sveta. Probudila je nadu da, uz ubrzanu vakcinaciju i poštovanje mera, možemo gledati u skori izlaz iz pandemije.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 29.04.2021.

21:44

Za proslavu 20 godina festivala - Egzit najavio 20 novih izvođača
Foto: Promo

Iz organizacije Egzit festivala objavili su da je danas svoj glas za proslavu 20 godina festivala dalo 20 novih izvođača, odlučni da nakon svega što smo preživeli u prethodnih 14 meseci na Petrovaradinskoj tvrđavi od 8. do 11. jula ujedinjeni slavimo život.

Na zahtev publike stiže Artbat, trenutno jedni od vodećih svetskih elektronskih izvođača, čiji fan je i veliki David Guetta, zatim sjajan izraelski kantautor Asaf Avidan, hitmejkeri Meduza s preko milijardu slušanja na video i striming platformama, tech house majstor Hot Since 82, i jedan od najvećih evropskih hevi metal bendova Sabaton. U novoj jakoj postavi posebno se ističu vlasnik megahita „Breaking Me“, nemački producent i DJ Topic, globalno voljena muzička umetnica Amira Medunjanin, kao i super popularni domaći electro-rock duo Buč Kesidi. Svi oni pridružuju se ranije objavljenim headlinerima, koje predvode David Guetta, DJ Snake, Tyga, Eric Prydz, Four Tet, Solomun, Boris Brejcha, Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Honey Dijon, Metronomy, Sheck Wes i mnogi drugi. Na nekoliko bina festivala stiže žanrovski šarenolik line up, koji pokazuje da će ovog leta u Novi Sad ponovo stizati izvođači i bendovi na turnejama. Svoje nastupe potvrdila je i jaka regionalna ekipa, koju čine Ida Prester s Lollobrigidom, Nemesis, Dram, E-Play, Deep Steady i Šajzerbiterlemon, i domaća trance postava, koju čine Pion live, Imaginarium live i DJ-i Aquapipe, DaPeace, Mozza i Ched. Za lakšu organizaciju dolaska na festival, EXIT je danas za sve prijatelje lansirao omiljenu prodajnu akciju „Kupi 4, zgrabi 5“, u kojoj se na četiri kupljene ulaznice peta dobija besplatno. Sama akcija će biti dostupna do isteka ograničene količine zaliha.

Na Exitovu proslavu stiže Asaf Avidan, čiju je karijeru najviše obeležila pesma koja je osvojila radijske etere cele planete – „One Day / Reckoning Song“. U vokalu ovog izuzetnog umetnika spajaju se raznovrsni uticaji, a u autorstvu dokazan ogroman hit-potencijal, što se i čulo u odličnim singlovima „Over My Head“ i „Different Pulses“. Na početku karijere bio je deo grupe Asaf Avidan & the Mojos, čiji je debi album „The Reckoning“ postao jedan od najprodavanijih nezavisnih izdanja u Izraelu. Ukrajinski DJ dvojac Artbat je za samo nekoliko godina uspeo da izgradi put do vrha svih muzičkih lista, i trenutno su među najprodavanijim artistima na Beatport Melodic House i Techno listi. Za njihovu traku u saradnji sa britanskim DJ duom CamelPhat – „For A Feeling“ David Guetta je rekao da je najbolja koju je čuo u 2020. godini. Prvi i najpopularniji singl italijanskog producentskog sastava Meduza „Piece of Your Heart“, realizovan u saradnji s triom Goodboys, bio je nominovan za Gremi, proglašen za muzičku himnu na BBC Radiju 1 i dostigao platinasti tiraž u Velikoj Britaniji, Australiji i nizu drugih zemalja. Ovaj hit nasledili su izuzetno uspešni singlovi „Lose Control”, „Born To Love“ i „Paradise“. Bend Sabaton u svojoj dvodecenijskoj karijeri broji devet studijskih albuma, sopstveni festival u Švedskoj, platinaste prodaje, nagrade i veliki broj nastupa širom sveta. Energični i živopisni nastupi uživo veliki su adut ove grupe, koja se ubraja među najveća hevi metal imena današnjice. Hot Since 82 jedan je od najuspešnijih britanskih DJ-eva i producenata, i hedlajner najvećih elektronskih bina, dok njegovu muziku kritičari opisuju kao „najsofisticiraniju u Velikoj Britaniji“. U Novi Sad se vraća nakon sjajnog nastupa na prošlogodišnjem Life Streamu.

Tobias Topic, nemački DJ, svoj stil opisuje kao „melanholičnu plesnu muziku”, uz tekstove koji su balade, ali s bitovima koji te teraju da đuskaš. Njegovi platinasti hitovi „Breaking Me“, nastao u saradnji sa švedskim izvođačem A7S i „Home“, s Nico Santosom već sad broje stotine miliona pregleda na You Tube, a bio je nominovan i za MTV nagradu u kategoriji najboljeg nemačkog izvođača.

Proslavi 20. godišnjice EXIT festivala ove godine pridružuje se i Amira Medunjanin, izuzetna umetnica jedinstvenog glasa, i jedna od najuspešnijih „world music“ izvođačica sa ovih prostora, poznata po negovanju tradicionalnog zvuka i sevdalinki. Buč Kesidi, bend iz Pančeva, trenutno je najpopularniji disko rokenrol elektro bend kod nas, a njihovi nastupi čekaju se nestrpljivo još od objavljivanja albuma „Euforija”. Line up obogaćuju i indi elektro too-much-pop rokenrol bend sa beogradskih opština d r a m, jedna jedina Ida Prester sa svojim dobro poznatim bendom za žurke Lollobrigida, alternativni rok sastav E-play, beogradski garažni trio Šajzerbiterlemon, ska-jazz velikani Deep Steady, i petočlani melodični death metal bend iz Beograda Nemesis. I Exitova trance pozornica objavljuje prvi deo spiska izvođača, koji predvode Pion live, Imaginarium live, kao i DJ-i Aquapipe, DaPeace, Mozza i Ched.

20. GODIŠNJICA EXIT FESTIVALA

Velika proslava 20. godišnjice EXIT festivala održaće se od 8. do 11. jula 2021. na Petrovaradinskoj tvrđavi, a svoje nastupe već su potvrdila neka od najvećih svetskih i regionalnih imena, kao što su David Guetta, DJ Snake, Tyga, Eric Prydz b2b Four Tet, Asaf Avidan, Artbat, Meduza, Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Boris Brejcha, Sheck Wes, Hot Since 82, Solomun, Paul van Dyk, Sabaton, Metronomy, Honey Dijon, Dax J, Kobosil, Denis Sulta, Topic, Laibach i mnogi drugi. Svi detalji u vezi s ulaskom na festival biće na vreme objavljeni na zvaničnom sajtu Exita, u skladu s budućim epidemiološkim merama Vlade Republike Srbije.

ULAZNICE

U prodaji se trenutno nalazi ograničen kontigent ulaznica za EXIT festival 2021. po promo ceni od 6.990 dinara, i uz uštedu od 40 odsto u odnosu na finalnu cenu. Ulaznice se mogu nabaviti putem zvanične stranice festivala, kao i putem prodajne mreže Gigs Tix. Sve ulaznice kupljene za izdanje 2020. važe za ulaz na ovogodišnji festival.

Danas je pokrenuta popularna akcija „Kupi 4, zgrabi 5“, koja će biti dostupna do isteka veoma ograničenih zaliha.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: