Odložen koncert Električnog orgazma

Rok grupa Električni orgazam saopštila je danas da je zbog epidemiološke situacije odložila koncert u Kombank areni za 9. decembar 2021. godine.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 16.04.2021.

15:43

Odložen koncert Električnog orgazma
Foto: Profimedia

"Braćo i sestre, zbog zdravstvene situacije na planeti bili smo prinudjeni da pomerimo datume cele turneje '40 godina Orgazma' pa tako i beogradski koncert". Koncert je odložen do trenutka kada bude omogućeno korišćenje punog kapaciteta sale. Kupljene ulaznice važeće su za novi datum", saopštio je Električni orgazam.

Legendarni beogradski bend Električni orgazam slavi četrdeset godina postojanja i tim povodom kreće na slavljeničku turneju širom regiona.

Centralna proslava četrdesetogodišnjice postojanja najdugovečnijeg beogradskog novotalasnog benda biće simbolično obeležena u Beogradu, na mestu gde je sve počelo.

"Jako sam uzbuđen što ćemo naš veliki beogradski koncert održati u dvorani iz koje je sve krenulo i koja je jako bitna za istoriju benda. Naši fanovi znaju da smo Ljuba, Jovec i ja nakon koncerta grupe Leb i sol u Domu sindikata otišli u kafanu Mornar i tamo napravili Električni orgazam", izjavio je Srđan Gojković Gile, frontmen Orgazma.

Urbana legenda kaže da je bend nastao 13. januara 1980. godine, a ime Električni orgazam predložio je Gile pošto mu je to prvo palo na pamet, želeći da na taj način namerno provocira i šokira tadašnji establišment.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: