"'Neverne bebe' još žive": Spremaju album i dokumentarni film o bendu VIDEO

Imaju i pop hitove i progresivne rok pesme. Studijski su magovi, ali i bend prekaljen na bezbroj koncerata. Pomalo zagledani u svoje misli, no i sposobni da se povežu sa širokom publikom. Neverne bebe su spremile novi album. Imaju i novi spot. A frontmen grupe Milan Đurđević je u međuvremenu preležao koronu.

Izvor: B92
Podeli

"Bio je blaži oblik - temperatura dan-dva i onda dve nedelje karantina. Rezultati su mi sada super. Abum spremamo godinu i po dana. Ušli smo u koronu na pola albuma, a onda smo tu drugu polovinu promenili jer sam pisao neke nove pesme u odnosu na trenutak koji smo živeli. Priča 'Vodi me odavde' je priča o našim sudbinama da probamo da nađemo neko bolje mesto za život. Ta pesma zatvara naš album. Snimili smo 'Zajedno' sa Belanom i sad 'Reku ljubavi'. To su tri singla koja će imati 12 pesama", kaže Đurđević, koga je ugostila TV Prva.

Prvo predstavljanje će imati 30. marta na platformi Juboks (Youbox), čime žele da izađu i pokažu da Neverne bebe još žive, posle čega očekuju prave koncerte u salama, s publikom. Uporedo snimaju dokumentarni film o bendu.

"1993. godine pravimo bend sa ovom cuclom sa žiletom i pokazujemo koja vrsta kič kulture se gura mladim ljudima, a u tom trenutku plata 9 maraka, hiperinflacija, ratovi u Hrvatskoj, ludilo, a mi snimamo rok pesme: 'Veliki je bog', '1000 godna'... Kompletnu karijeru prati haos".

Ni sada bend, kao ni mnogi drugi iz tog muzičkog sveta, ne živi bolje.

"Godinu i po dana živimo bez prihoda i ne žalimo se, na jedan način koji je umetnički dostojanstven."

Kako je došlo do saradnje sa Skaj Viklerom pogledajte u video-materijalu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 12 idi na stranu