Ova pesma je ušla u istoriju američke muzičke industrije

Možda mu je to jedini hit, ali ima hitčinu.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 12.01.2021.

14:50

Ova pesma je ušla u istoriju američke muzičke industrije
Foto: Profimedia

Naime, reper Lil Nas X i njegova pesma "Old Town Road" na kojoj je ugostio Bili Rej Sajrus zvanično su zaseli na tron najprodavanijih pesama u istoriji RIAA (Recording Industry Association of America ili Udruženje diskografske industrije Amerike).

Reper je s ovim hitom od 2019. do danas dostigao 14 puta platinasti tiraž, čime je s vrha liste skinuo hitove "All of Me" Džona Ledženda i "Despacito" Luisa Fonsija, Dadija Jenkija i Džastina Bibera. Istorijskim uspehom pohvalio se na Tviteru.

Inače, pesma je 2019. postigla rekord u kategoriji pesme koja je najduže ostala na prvom mestu Bilbordove top-liste (19 nedelja), a onda ju je s prvog mesta skinula pesma "Bad guy" pevačice Bili Ajliš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: