Queen Tribute i asistent Fredija Merkjurija 14. decembra u Beogradu

Posle nastupa od pre dve godine, čuveni Queen Real Tribute bend ponovo će imati koncert u Kombank Dvorani u Beogradu, i to sa veoma specijalnim gostom - Piterom Fristonom, ličnim asistentom Fredija Merkjurija, najavili su iz te Dvorane.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Dunja Dopsaj
Foto: Dunja Dopsaj

U duhu velikog hita benda Queen - Šou mora da se nastavi (Show must go on ), koncert će se održati u okviru 29-godišnjice smrti neprolazne veličine kakav je bio frontmen sastava Queen (24.11.1991.), s tim što će to biti nepunih mesec dana od tog obeležavanja, jer se koncert morao odlagati zbog pandemijske krize.

Momci iz ovog sastava jedan su od najboljih svetskih Queen tribute bendova, iza koga je karijera duga već 14 godina, obišli su skoro pola Zemaljske kugle, i zanimljivo je da su imali čast da nekoliko puta otvaraju neke događaje i manifestacije.

Ovog leta upravo su oni otvorili Baštu rok kluba Fest u Zemunu, a 2019. bili su zvezde prve večeri BELEF festivala, dok su 2018. godine imali mini koncert u Kombank Dvorani uoči premijere uspešnog filma "Boemska rapsodija" (Bohemian Rhapsody) o grupi Queen.

Uvertiru u predstojeći koncert 14. decembra, već od 19h, napraviće specijalni gost, koji će ovaj događaj upotpuniti i učiniti ga izuzetnim, a to je lični asistent Merkjurija - Piter Friston (Peter Freestone), najbolji poznavalac harizmatičnog frontmena grupe Queen.

Foto: Nikola Mazibrada
Foto: Nikola Mazibrada

Od gospodina Fristona, koji će prvi put ekskluzivno posetiti Beograd, publika će moći da čuje intimne priče i istinite detalje o životu velikog Fredija Merkjurija.

Kroz fotografije i snimke iz Piterove privatne kolekcije, gledaoci će doći u kontakt sa detaljima iz Fredijevog privatnog života i kroz razgovor sa Piterom dobiće mnoge odgovore na pitanja o velikom pevaču i njegovom životu.

Friston je upoznao Merkjurija u Londonu tokom rada u "Royal Opera House" za "Royal Ballet", i ubrzo dobija ponudu da radi za Queen, i tako postaje njegov lični asistent.

Punih 12 godina živeo je sa Fredijem u poznatom "Garden Lodge"-u, u Londonu, Minhenu i Nju Jorku.

Friston je prisustvovao snimanju svih albuma i spotova grupe Queen od 1979. -1991. godine, kao i svim solo projektima slavnog vođe benda.

On je i glavni “krivac” za čuvenu saradnju Merkjurija i sada pokojne operske dive Monserat Kabalje.

Jednom prilikom pozvao je Fredija na koncert velike operske umetnice, kako bi mu predstavio njen rad, nakon čega se muzičar odmah zaljubio u njen veličanstveni glas za koji je govorio da je kao kristal.

Takođe je prisustvovao i snimanju tek nedavno zvanično objavljenih zajedničkih pesama dva giganta muzičke scene -Majkla Džeksona i Merkjurija.

Kuvao je za njega, pratio ga na svim privatnim putovanjima i brinuo se o njemu tokom borbe sa neizlečivom bolešću sve do samog kraja.

Važnost njegove uloge u Fredijevom životu potvrđuje i činjenica da se našao u Fredijevom testamentu.

Od 1991. do danas posvetio je svoj život predstavljajući život jednog od najboljih pevača svih vremena iz jednog sasvim drugog ugla, pokušavajući da približi svetu Fredija kao osobu, a ne kao zvezdu.

Zanimljivo je i to - tokom snimanja filma "Boemska rapsodija", Friston je učestvovao u detaljnim konsultacijama sa celokupnom ekipom, kako bi Fredijev karakter i temperament bili predstavljeni što uverljivije, kao i u rekonstrukciji umetnikovog doma Garden Lodge, do najsitnijih detalja.

Queen real tribute nastupa na originalnoj Queen muzičkoj opremi i u autentičnim kostimima, a beogradska publika ih veoma dobro poznaje po projektu "Queen Symphony" sa simfonijskim orkestrom i horom kada su imali koncerte u Sava centru i u Dvorani Doma sindikata, odnosno sadašnje Kombank Dvorane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 10 idi na stranu