Beogradska filharmonija sutra zatvara 52. BEMUS

Beogradska filharmonija sutra uveče od 20 časova svečano će zatvoriti 52. BEMUS u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, kada će orkestar uz čuvenog dirigenta Hansa Grafa izvesti dela Volfganga Amadeusa Mocarta, najavili su iz Filharmonije.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Beogradska filharmonija/Marko Đoković
Foto: Beogradska filharmonija/Marko Đoković

Koncertni program otvara uvertira "Figarova ženidba", a zatim slede dve simfonije, u "A - duru K 201" i "De - duru K 504" poznata kao "Praška simfonija".

Filharmonija je pripremila repertoar sastavljen isključivo od Mocartovih kompozicija.

Hans Graf,dirigent i nekadašnji muzičkidirektor Hjustonskog simfonijskog orkestra, takođe je bio muzički direktor Orkestra Mocarteum Salcburg, Baskijskog nacionalnog orkestra, Filharmonije iz Kalgarija i Nacionalnog orkestra Akviten iz Bordoa.

Graf je dirigovao i orkestrima u Klivlendu, Njujorku, Filadelfiji, Los Anđelesu, San Francisku, Sent Luisu,...a dugu saradnju ostvario je i sa Simfonijskim orkestrom u Bostonu.

U Evropi, Hans Graf je predvodio Bečku filharmoniju, Bečki simfonijski orkestar, Kraljevski koncertgebau orkestar, Budimpeštanski festivalski orkestar, Simfonijski orkestar Bavarskog radija, Nemački simfonijski orkestar iz Berlina, Londonsku filharmoniju, Londonski simfonijski orkestar, Kraljevsku filharmoniju i Hale orkestar.

Često je nastupao na važnim evropskim festivalima tipa - Salcburg, Eks-an-Provans, Mađo muzikale, zatim u Bečkoj državnoj operi i operskim kućama u Minhenu, Parizu, Rimu i Cirihu.

strana 1 od 10 idi na stranu