U novom Boratu čak dve pesme Gorana Bregovića

Povratak kazahstanskog novinara Borata u obećanu zemlju u nastavku filmskog hita dodatno je začinila muzika bosanskohercegovačkog kompozitora Gorana Bregovića.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Getty Images, Chris Jackson / Staff
Foto: Getty Images, Chris Jackson / Staff

Čini se da legendarni britanski komičar Saša Baron Koen, glavni protagonista i producent filmova o Boratu, teško može da se odvoji od Bregovića, s kojim je prvi put sarađivao još 2006. godine pri snimanju prvog filma.

Do pre gotovo 15 godina Bregović je učestvovao na Boratovom albumu nazvanom "Borat: Stereophonic Musical Listenings That Have Been Origin In Moving Film Borat: Cultural Learnings Of America For Make Benefit Glorious Nation Of Kazakhstan".

Uz Bregovića i Borata, na ovom albumu pojavili su se i najpopularniji predstavnici romske muzike u svetu kao što su Esma Redžepova, Kočani orkestar i Fanfare Ciocarlia, ali i hrvatska klavijaturistkinja Belinda Bedeković.

Satirične skečeve Borata Sagdijeva, koji se na početku nastavka filma pojavljuje u svom rodnom selu u Kazahstanu, prati Bregovićeva kompozicija "Ederlezi", samo ovaj put u daleko drugačijoj atmosferi nego što je to u "Domu za vešanje" Emira Kusturice.

Bregović je komponovao "Ederlezi" u skladu sa motivima romske muzike upravo za potrebe Kusturičinog ostvarenja.

"Ederlezi" je nedugo posle prikazivanja filma postala hit u svetu, a godinama je već obrađivana u raznim stilovima.

Glumac: "Ovo je komedija"; Boratovu frazu pretvorili u turistički slogan zemlje VIDEO

Ipak, Saša Baron Koen se nije zaustavio na ovoj pesmi.

Nastavak njegovog puta iz Kazahstana u Ameriku prati i Bregovićev "Kalašnjikov", još jedna pesma iz Kusturičinog filma, ovoga puta "Underground", koji se u stvari našao na istoimenom Bregovićevom albumu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 8 idi na stranu