Pijanistkinja Jol Eum Son gostuje na Kolarcu 17. oktobra

Poštovana je i cenjena zbog široko eklektičnog koncertnog repertoara, od Baha i Mocarta do Ščedrina i Geršvina, a u svoje najnovije koncertne izazove uključila je i nastupe sa orkestrima iz Kelna, Berlina i Bergenca, debi u Parizu sa orkestrom Francuskog radija, kao i sa orkestrom Marinskog teatra sa Valerijem Gergijevim.

Kultura

Izvor: Tanjug

Utorak, 06.10.2020.

16:26

Pijanistkinja Jol Eum Son gostuje na Kolarcu 17. oktobra
Foto: Depositphotos/HayDmitriy

Slavna pijanistkinja Jol Eum Son iz Južne Koreje imaće celovečernji koncert 17. oktobra od 20 časova u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine u okviru ciklusa “Kolarac - tvoj svet muzke”, najavili su iz ove kulturne ustanove.

Izvođenja korejske umetnice opisana su kao graciozna i gotovo bezvremenska, a uzbudljiv program kojim se ona predstavlja, privlači pažnju publike širom sveta.

Program je sledeći: J. Hajdn - “Andante i varijacije f moll”, S. Rahmanjinov - “Varijacije na temu Korelija op.42”, I. Son - “No, It''s Not Variations”, Š. V. Alkan - Molska etida op. 39 br. 12, “Le festin d'' Esope”, Tema i 25 varijacija, i N. Kapustin - “Varijacije op. 4".

Posetioci koji imaju ulaznice iz kompleta za ovaj ciklus koncerata, potrebno je da ih zamene za nov termin ili da ih vrate ukoliko im ne odgovara novi datum koncerta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: