Održan prvi veliki koncert nakon šest meseci: "Noć muzike" na Tašmajdanu bez publike

Na stadionu Tašmajdan sinoć je otvorena manifestacija "Noć muzike" nastupom Ansambla Simfonijskog orkestra RTS, duplog okteta Hora RTS i mladih solista, pod dirigentskom palicom maestra Bojana Suđića.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos/ gubaidmars
Foto: Depositphotos/ gubaidmars

To je ujedno i prvi veliki koncert održan u Srbiji nakon skoro šest meseci.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije, "Noć muzike" je ove godine zatvorena za posetioce, ali je premijerne večeri na tribinama ipak bilo specijalnih gostiju jer je, uz dozvolu Republičkog kriznog štaba, ograničen broj ulaznica poklonjen zdravstvenim ustanovama u Beogradu.

Poštujući sve preventivne mere, par stotina zdravstvenih radnika uživalo je u koncertu klasične muzike pod vedrim nebom, a u znak zahvalnosti za njihovu požrtvovanost i višemesečnu borbu protiv epidemije korona virusa.

Prema rečima organizatora, odlukom da se manifestacija tradicionalno održi petu godinu za redom, ovaj put bez publike na tribinama, ali sa direktnim internet prenosima, pokazalo se da nismo odustali od života, kao i da muzika uvek nađe svoj put bilo uživo ili virtuelno.

Ovogodišnja "Noć muzike" pod sloganom "Simfonija života" trajaće još dva dana, do nedelje uveče, kada nastupa Big bend RTS-a pod vođstvom Dragoslava Fredija Stanisavljevića.

Večeras su na programu od 20.30 časova Gudači Sv. Ðorđa pod dirigentskom palicom Danijela Gajsa, Metamorfosis sa solistom na violi Sašom Mirkovićem i Beogradski kamerni orkestar sa dirigentom Radetom Pejčićem.

strana 1 od 10 idi na stranu