Porodica Boba Marlija snima novu verziju pesme "One love"

Članovi porodice Marli će snimiti novu verziju legendarne pesme One Love pokojnog Boba Marlija kao podršku naporima UNICEF-a na stvaranju boljeg, pravičnijeg i pravednijeg sveta za decu čije je živote pandemija Kovid-19 okrenula naglavačke.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 14.07.2020.

12:47

Porodica Boba Marlija snima novu verziju pesme
Foto: Gettyimages/ Express Newspapers

Tuff Gong International i Amplified Music će objaviti novu verziju čuvene pesme 17. jula. Sav prihod od pesme i povezanih aktivnosti će direktno podržati UNICEF-ovu globalnu kampanju Reimagine, čiji je cilj da spreči da pandemija COVID-19 postane trajna kriza za decu i da se postara da svet posle pandemije bude pravičniji i ravnopravniji za svako dete.

Od danas, poznati brend nakita i UNICEF-ov globalni partner Pandora dupliraće svaku donaciju od strane javnosti za One Love, do ukupnog iznosa od milion američkih dolara.

„Pre više od četrdeset godina, moj otac je napisao One Love, pesmu o jedinstvu, miru i univerzalnoj ljubavi u vreme kada je u svetu bilo mnogo problema. Čak i sada kada nismo u mogućnosti da budemo zajedno, njegova poruka i dalje važi, možemo prevazići ovu globalnu krizu ako budemo zajedno kroz jednu ljubav i jedno srce“, rekla je Sedela Marli.

Prvobitno snimljena 1977. godine od strane Boba Marlija i Vejlersa, One Love/People Get Ready za milione ljudi širom sveta predstavlja legendarnu pesmu sa večitom porukom da svi treba da se okupimo i budemo kao jedan. Nova verzija pesme će zaista biti globalna himna 2020. godine, na njoj će se naći članovi porodice Marli, poznati muzičari iz svih delova sveta, umetnici iz konfliktnih zona širom sveta i deca iz ugroženih zajednica.

''Pesma One Love govori direktno o jednoj ključnoj istini u ovoj pandemiji: Naša najbolja nada da pobedimo Kovid-19 i stvorimo bolji, pravičniji svet sa manje diskriminacije za decu leži u globalnoj solidarnosti i saradnji“, izjavila je izvršna direktorka UNICEF-a Henrijeta For. „Oduševljeni smo što su porodica Marli i Pandora poslali svoju velikodušnu podršku, kreativnost i ljubav kako bi pomogli najugroženijoj deci.“ Kovid-19 je naglavačke okrenuo živote dece širom sveta i izneo na videlo ogromne nejednakosti kako unutar, tako i između država. UNICEF-ova procena je da bi u narednih šest meseci dodatnih 6000 dece moglo umreti svakoga dana od uzroka koji se mogu sprečiti – od čega gotovo sva (preko 90 procenata) u zemljama sa niskim ili nižim i srednjim dohotkom – kako pandemija nastavlja da slabi zdravstvene sisteme i urušava usluge. Deca su takođe izuzetno ugrožena usled indirektnih uticaja Kovid-19, kao što su zatvaranje škola, nestašice hrane, ograničen pristup osnovnim zdravstvenim uslugama i poremećaji u lancima snabdevanja medicinskog materijala.

Kao odgovor na pandemiju, UNICEF je pokrenuo kampanju Reimagine — hitan apel vladama, javnosti, donatorima i privatnom sektoru da podrže UNICEF-ove napore na odgovoru, oporavku i stvaranju novog i boljeg sveta, koji je trenutno pod opsadom Kovid-19.

Novac prikupljen od pesme One Love u kampanji Reimagine pomoći će UNICEF-u da odgovori na hitne potrebe tako što će obezbediti sapun, maske, rukavice, higijenske pakete, zaštitnu opremu i spasonosne informacije za decu i porodice; podržaće kratkoročne napore za oporavak, uključujući podršku sistemima obrazovanja, zaštite i zdravstva; i pomoći će UNICEF-u da stvori bolji, pravičniji i pravedniji svet za decu.

Kako bi podržala objavljivanje pesme, društvena mreža TikTok će organizovati poseban događaj i javni izazov za fanove pred objavljivanje pesme. Više detalja će biti poznato naknadno.

„Imamo jedinstvenu priliku da napravimo mapu svetlije budućnosti za decu i mlade koji će verovatno pretrpeti dugoročne posledice pandemije“, rekla je Henrijeta For. „Od okončanja nasilja, nepravde i diskriminacije, do stvaranja pravičnijih i pravednijih društava, mladi su jasno i glasno poslali svoju poruku. Vreme je da je ostatak sveta čuje.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: