"Arsenal" ujedinjen sa festivalima širom Evrope uprkos pandemiji koronavirusa

Arsenal fest pridružio se brojnim evropskim festivalima okupljenim oko Evropskog udruženja festivala - Yourope, koji su zajednički izrazili očekivanje da će njihovi festivali biti održani ovog leta, uprkos situaciji sa koronavirusom

Kultura

Izvor: B92

Petak, 20.03.2020.

15:31

Foto: Goran Lizdek

U saopštenju članova Youropea, naslovljenom "Festivali jedinstveni širom Evrope", među kojima su, pored Arsenala, Roskilde, Exit, Primavera Sound, Bilbao BBk Live, Metaldays, Open'er, Rock en Seine i brojni drugi, ističe se da će festivali "nastaviti da prate trenutnu globalnu zdravstvenu situaciju u narednim nedeljama, i zajednički će obavestiti o bilo kojim narednim odlukama".

"Svi mi očekujemo da ćemo nastaviti sa svojim festivalima ovog leta. Ostajemo ujedinjeni u naporima da događaje učinimo bezbednim iskustvom za učesnike i svet spolja. Radi se o preuzimanju odgovornosti za događaje, i radi se o preuzimanju odgovornosti za industriju čiji smo deo", kaže se u saopštenju.

Kako se naglašava, zbog trenutne ozbiljne situacije u festivalskoj industriji najviše trpe muzičari, promoteri i prostori, produkcije zvuka i svetla, kao i mnogi drugi manji učesnici, od kojih mnogi možda neće biti u stanju da se oporave ukoliko ne budu i ovog leta deo ovakvih festivala.

"Nastavljajući sa svojim festivalima ovog leta, možemo biti ključni deo u održanju naše industrije. Dugujemo zajednici, muzici, umetnosti i kulturi da preuzmemo odgovornost zajedno", kaže se u saopštenju koje podržava Arsenal fest, najavljen za 24, 25, 26. i 27. jun u Kragujevcu.

Ujedinjeni u međusobnom deljenju informacija i iskustava, Yourope festivali ističu da shvataju "trenutnu situaciju veoma ozbiljno", i da će je i dalje pratiti "veoma pažljivo, sarađujući sa vlastima i hitnim službama, kako bi se osiguralo najbolje i najbezbednije okruženje za festivalsku zajednicu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: