Spektakularni Džipsi Kingsi: "Beograde tu smo da sa vama podelimo ljubav"

Čuveni Džipsi Kingsi, francuska grupa čiji su članovi španskog porekla i pevaju na španskom jeziku, a u muzici kombinuju tradicionalni flamenko, pop i slične muzičke oblike, održali su spektakularan koncert pred prepunom dvoranom Centra "Sava".

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 20.02.2020.

09:11

Spektakularni Džipsi Kingsi:
Foto: Getty/John Phillips / Stringer

"Beograde tu smo da sa vama podelimo ljubav, hvala vam puno što ste tu sa nama", obratio se sinoć frontmen benda Andre Rejes nakon nekoliko pesama i zapevao svetski dobro poznat hit "Un Amor".

Desetočlani bend izveo je dobro poznate pesme, neke čak iz sedamdesetih godina od njihovog postojanja kada su braća Andre i Nikolas osnovali bend. Francuska grupa španskog porekla podigla je publiku na noge uz dobro poznate hitove "Bamboleo", "Volare", "La Dona" i mnoge druge.

Publika je uživala u ritmu flamenka, popa i katalonske rumbe. Posebno su oduševili prisutne kada su izveli taktove pesme Bjelog dugmeta "Đurđevdan". U "Gipsy Kings by Andre Reyes", uz osnivača benda nastupaju i cenjeni muzičari Mario Rejes i Cciko Kastiljo, koje nakon Beograda čeka publika širom sveta na turneji "Tour Gipsy Unidos".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: