Aba se vraća: Dve nove pesme do leta

Ovo će biti prvi materijal jedne od najuspešnijih muzičkih grupa u istoriji još od njihovog raskola 1982.

Kultura

Izvor: Dnevnik

Sreda, 05.02.2020.

17:14

Aba se vraća: Dve nove pesme do leta
Foto: Gettyimages/ Adam Berry

Čuveni hitmejkeri iz Švedske, slavna pop grupa ABBA, vraća se da pokori muzičku scenu.

The Visitors, poslednji album voljenog kvarteta, objavljen je davne 1981. godine. Na oduševljenje mnogih obožavaoca širom planete, Beni Anderson (73) je otkrio da se sa Agnetom, Ani-Frid i Bjernom vratio u studio nakon skoro četiri decenije pauze, i da je poznata četvorka spremna da nam predstavi nove pesme. ''Pesme će izaći ove godine, prepostavljam nakon leta. Mogu samo da nagađam, jer nisam u potpunosti siguran. Ne bi trebalo da dajemo lažna obećanja, ali, ako se ja pitam, biće to septembar. Nije to samo moja odluka, ali cilj jeste da izađu negde na jesen.''

Najavljene su dve nove pesme, koje će nositi nazive I Still Have Faith In You i Don’t Shut Me Down. Kako je Bjern Ulveas otkrio 2018. godine, jedna pesma će imati pop prizvuk, dok će druga biti namenjena za ples.

Grupa ABBA je formirana 1972. u Stokholmu, a dve godine kasnije su osvojili Evroviziju sa pesmom Waterloo, jednom od najpopularnijih numera sa ovog višedecenijskog muzičko-televizijskog spektakla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: