Povodom 50. godišnjice postojanja bend "Aerosmit" stiže i u Beč

Povodom 50. godišnjice postojanja bend „Aerosmit“ će u okviru evropske turneje 2020. godine odsvirati niz koncerata od Italije do Nemačke. Slavna grupa stiže i u Beč 9. jula 2020. godine.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 12.12.2019.

13:28

Povodom 50. godišnjice postojanja bend
Foto: Gettyimages/ Tommaso Boddi

„Aerosmit“ je nadahnuo mnoge generacije kao jedna od najomiljenijih muzičkih grupa svih vremena. Sastav čine Stiven Tajler (vokal), Džo Peri (gitara i vokal), Bred Vitford (gitara), Tom Hamilton (bas gitara) i Džoi Krejmer (bubnjevi).

Do sada je ovaj bend postigao gotovo sve što se može postići tokom muzičke karijere duge pet decenija. O tome svedoči i veliki broj osvojenih nagrada - između ostalog četiri Gremija - zatim članstvo u Rokenrol dvorani slavnih i 150 miliona prodatih albuma širom sveta. Evropskoj turneji u narednoj godini prethodi izuzetno popularna serija koncerata Aerosmith: Deuces are wild u Las Vegasu, koja je započela 6. aprila 2019. godine i završiće se 4. juna 2020. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: